Piersicile Sun Food sunt ideale pentru a pregati aceasta supa eleganta, o aparitie inedită si surprinzatoare, cu tente dulci-acrisoare, chiar si picante.
Se face foarte repede si este perfecta pentru orice ocazie.
Gasiti si voi piersicile Sun Food si sortimentatia completa pe site-ul www.sunfood.ro , sau pe pagina lor de facebook .
Pofta dulce, delicioasa va doresc!
Ingrediente:Supa:
-1 conserva de piersici Sun Food
-3 linguri de zahar brun
-zeama si coaja de la o lamaie
-5 frunzulite de mentă proaspătă
-3 lingurițe de miere
-putin piper proaspăt măcinat
Pentru servire:
-100 ml. friscă vegetală (optional)
Decor:
-coaja rasa de lamaie
-zmeura
-petale de galbenele (optional)
-frunzulite de menta
Mod de preparare:
*Pentru inceput...
1.Desfacem conserva de piersici Sun Food si o scurgem bine de zeama.
2.Piersicile le punem in vasul unui blender si siropul de piersici il pastram deoparte.
*Acum pregatim supa de piersici:
1.Intr-o tigaie punem zahărul la caramelizat, la foc foarte mic.
2.Cand incepe sa se faca auriu, adaugam coaja de lamaie.
3.Amestecam câteva secunde după care stingem tot cu sucul de lamaie si cel de ananas.
4.Adăugăm mierea, frunzulitele de menta si putin piper proaspat macinat.
5.Lasam sa dea cateva clocote pana se topeste zaharul caramelizat si sosul format capata o consistenta mai grosuta.
6.Tragem apoi deoparte, indepartam frunzulitele de menta si turnam siropul format peste bucatile de piersici din vasul blender-ului.
7.Amestecam lejer pana piersicile sunt scufundate in lichidul aromat si le lasam sa stea cam 5 minute pana se întrepătrund aromele.
8.Pornim apoi aparatul timp de 1 minut la viteza medie.
9.Mai pornim din nou aparatul pentru alte 2 minute la viteza mare.După aceasta mixare, supa de piersici trebuie sa aibă o textura fină si matasoasa.Daca are acest aspect supa este gata, daca nu, mai mixati cam 1 minut.
10.Dam vasul blender-ului la rece pentru cel putin 2 ore.
11.Inainte de a servi supa, punem frisca intr-un bol si o batem spuma.
12.Turnam supa rece de piersici dulce-acrisoara in castronele.
13.Deasupra punem câte o lingura generoasă de frisca si decoram cu razatura de lamaie, petale de galbenele, zmeura si frunzulite de zmeura.
14.Servim supa de piersici foarte rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu