duminică, 1 iulie 2018

Greek Revani Cake cu ananas Sun Food

Dacă urmează să vizitați Grecia, aveți șansa de a gusta cele mai savuroase mâncăruri.
Izul mediteranean şi aromele delicioase ale mirodeniilor, transformă Grecia într-un adevărat festin culinar. 
O reală delicatesă este și Revani Cake, un blat pufos cu griș, răcorit cu arome selecte, totul scăldat într-un sirop cu iz de ananas, citrice și condimente.
Revani Cake un desert grecesc tradițional care cucerește prin aromele lui delicate, prin textura pufoasă și grunjoasă, dar mai ales prin mirosul spectaculos. 
Reteta originală are la bază nuca de cocos și provine din regiunea Veroia.Acest desert face parte din categoria "Siropasta" care înseamnă deserturi grecești însiropate. 
Varianta aleasă de mine este cu ananas de la Sun Food
care conferă acestui desert un plus de aromă și savoare.
Găsiți și voi conservele de ananas și multe alte sortimente pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook. 
Deci, la final, să nu plecați din Grecia fără sa gustați acest sublim desert:Greek Revani Cake cu ananas.
Enjoy!



Ingrediente:
*Blat:
-1 cutie de ananas Sun Food
-225 gr. unt
-200 gr. zahăr
-6 ouă
-120 gr. făină
-175 gr. griș
-1 praf de copt
*Pentru sirop:
-zeama de la conserva de ananas (aproximativ 250 ml.)
-350 ml. apă
-350 gr. zahăr
-5 cuișoare
-1 băț de scorțișoară
-1 steluță de ananas
-coaja și zeama de la o portocală
-1 lingură esență de lămâie
*Mai avem nevoie pentru decor de:
-câteva bucățele de ananas din conserva Sun Food tăiate triunghiuri

Mod de preparare:*Pentru început pregătim siropul pentru că trebuie să se răcească;
1.Desfacem conserva de ananas Sun Food și o scurgem bine de zeamă.
2.Punem deoparte cam 2 linguri de fructe pentru decor și le tăiem pe lung triunghiuri.
3.Restul bucăților de ananas le dăm prin robot și le mărunțim bine.Le stoarcem și apoi le punem deoparte.
4.Punem într-o craticioară apa, siropul de la ananas, zahărul, bățul de scorțișoară, steluța de ananas, cuișoarele, zeama și coaja de la portocală și dăm totul la foc iute pentru 15 minute.
5.După acest timp siropul scade și capătă o consistenta mai grosuță.Adaugăm esența si tragem craticioara deoparte.Lăsăm să se răcească complet.

*Acum pregătim blatul pentru revani cake cu ananas;
1.Punem untul într-un vas și îl mixăm până acesta devine spumă,  cam 3-5 minute.
2.Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până acesta se topește.
3.Pe rând, punem apoi ouăle și mixăm bine după fiecare.
4.La final adăugăm grişul, făina și praful de copt.
5.Mixăm până se formează o compoziție uniformă, apoi adăugăm ananasul mărunțit. Amestecăm lejer până si acesta este bine încorporat.

6.Turnăm compoziția într-o tavă rotundă cu diametrul aproximativ de 28-30 cm.
7.Dăm la cuptor tava și lăsăm cam 30 de minute până revani cake este auriu și trece testul scobitorii.
8.Scoatem tava de la cuptor și cu mare grijă tăiem prajitura în romburi.
9.Turnăm deasupra siropul și lăsăm să se îmbibe în blat.
10.Decorăm cu bucățelele de ananas triunghiuri și apoi servim.
Poftă mare vă doresc!

Un comentariu: