miercuri, 31 august 2016

Salata cu fasole si legume

Încă este foarte cald și parcă nici nu ne vine sa aprindem focul ca sa ne pregătim ceva de mâncat.
Sincer, cu salata de fasole alba și legume pe care eu o propun azi, nici nu este cazul.Se face foarte repede, fără coacere, este super gustoasa și sățioasa.
Ca de obicei am folosit una din delicioasele conserve de la Sun Food și anume, conserva de fasole alba. 
A dat gust, textura și aroma salatei mele.
Va recomand și vouă cu mare drag produsele Sun Food pe care le găsiți pe site-ul www.sunfood.ro , dar și pe pagina lor de Facebook. 
Savurați cu drag aceasta salata cu fasole și legume!

Ingrediente:
-1 cutie de fasole alba Sun Food
-2 morcovi
-2 roșii
-2 roșii galbene
-2 castraveți
-4 ridichi
-2 ardei verzi
-2 ardei roșii
-2 ardei galben
-1 zuchini galben cât mai crud
-2 cepe albe
-2 cepe rosii
-1 cățel de usturoi
-câteva frunze de salata verde
-câteva fire pătrunjel
-sare și piper
-ulei de măsline
-zeama de la o lămâie
Pentru decor:
-frunzulite de busuioc verde
-crenguțe de cimbru

Mod de preparare:
1.Desfacem conserva de fasole Sun Food și o scurgem bine de zeama.
2.Rasturnam conserva intr-o strecuratoare si o spalam fasolea ușor sub jet de apa rece.
3.O punem într-un castron și adăugăm putin ulei de masline, sare, piper după gust, pătrunjelul tocat și usturoiul ras.
4.Amestecam lejer cu o spatula și o punem deoparte.

5.Spălăm foarte bine și restul legumelor.
6.Morcovii îi dam prin răzătoare.
7.Restul legumelor le tăiem cubulete mărunte, exceptie salata pe care o rupem in bucati potrivite.
8.Punem fiecare fel de legume separat în castronele.

9.Pregătim 4 boluri transparente.
10.Începem sa stratificam din fiecare fel de legume și de fasole.Dupa fiecare strat de legume pulverizam ușor puțin ulei de masline, sare si piper.
11.Ordinea stratificarii rămâne la alegerea voastră...eu am am așezat legumele taiate cubulete așa; un strat de:
-salată verde
-ardei roșu
-morcovi

-ceapa roșie
-castraveți
-fasole alba cu pătrunjel și usturoi

-rosii
-zuchini galben
-ceapa alba

-ridichi
-roșie galbena
-ardei verde

12.Sa nu uitam ca după fiecare strat sa pulverizam putin ulei de măsline și sa presăram sare și piper.
13.Deasupra salatei punem și zeama de lămâie.
14.Decoram cu frunzulite de busuioc, crenguțe de cimbru și salata noastră cu fasole si legume, fără coacere, este gata de servit.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...