joi, 15 septembrie 2016

Salata de cruditati cu naut, porumb, rosii si creveti la gratar

Afară vremea este minunată!
Avem soare și căldură de parcă încă este vara, așa ca, haideti sa pregatim si sa ne bucuram de o salata.
Crevetii sunt un ingredient de care imi era dor.Sincer, nu am mancat creveti de foarte mult timp si acesta este faptul pentru care i-am ales.Nu imi pare rău deloc...s-a integrat perfect în salata mea.
Plusul de savoare al acestei salate este dat de conservele de năut, porumb și rosii de la Sun Food.
Nu numai ca aceasta salata se face foarte repede și este foarte gustoasa dar este și foarte sățioasa. 
Nu mai stați pe gânduri și haideti la treaba!
...sa pregătim o salata de cruditati cu năut, porumb, roșii și creveti la gratar.
Conservele cele mai bune le găsiți bineînțeles la prietenii de la Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook. 
S-avem spor și pofta mare!


Ingrediente:
-1 conserva de năut Sun Food
-1/2 conserva de porumb Sun Food
-1 conserva de roșii cuburi Sun Food
-200 gr. creveti decorticați
-200 gr. brânză feta
-2 mâini pline de salată verde mix
-3 cozi de usturoi (sau 1 cățel de usturoi ras)
-2 legaturi de ridichi albe și rosii
-2-3 crengute oregano
-1/2 legatura pătrunjel verde
-1 ceapa rosie
-1 lămâie
-sare, boia și piper
-ulei de măsline
Decor:
-frunzulite de oregano
-opțional...alune sărate în crusta crocanta

Mod de preparare:
1.Spalam si scurgem foarte bine salata verde.
2.Ridichile le spalam și le tăiem pe lung în 4 bucăți.
3.Desfacem conservele Sun Food.

*Pregătim crevetii; 
1.Punem într-un castronel cam 4 linguri ulei de măsline, 1 varf de cutit de sare, piper, boia si pătrunjelul tocat mărunt.

2.Amestecam bine apoi turnam tot amestecul peste crevetii bine spălați și șterși cu un prosop de bucătărie.

3.Punem vasul la rece cam 15 minute.

*Intre timp pregătim roșiile la tigaie.Procedam asa:
1.Punem intr-o tigaie puțin ulei de măsline și călim ceapa taiata marunt si codițele de usturoi taiate mărunt.
2.Adăugăm sare, piper după gust, crengutele de oregano tocate mărunt și conserva de roșii cuburi Sun Food.
3.Călim bine la foc iute cam 5-8 minute, după care tragem tigaia deoparte.

4.Năutul îl turnam într-un vas, îl limpezim bine în apa rece și il scurgem.
5.Îl rasturnam într-un castron și îl condimentam cu sare, piper și puțin ulei de măsline.
6.Scoatem crevetii de la rece și îi prăjim pe un grill pana sunt bine rumeniți.

7.Bucata de brânză o prăjim intreaga intr-o tigaie grill cu foarte puțin ulei pana este frumos aurita.
8.Cand este rece taiem în cubulete potrivit de mari și apoi o punem deoparte.

*Asamblam salata;
1.Așezăm intr-o farfurie mai adâncă câteva frunze de salata verde.
2.Peste patul de salata presăram năutul condimentat și apoi roșiile la tigaie.

3.Punem si un rand de ridichi, unul de porumb Sun Food și un alt strat de salata verde.
4.Deasupra punem crevetii la gratar,  cubuletele de brânză prăjită, din nou câteva boabe de năut și în final decoram totul cu crenguțe de oregano.
5.Opțional si cu efect eu am adăugat niște alune în crusta crocanta.
6.Stropim toata salata cu zeama de lamaie și servim.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...