duminică, 14 august 2016

Cake pops cu ananas si piersici, pregatite la rece, fara foc

Suntem în luna lui cuptor, o luna călduroasă, perfectă pentru picnic și pentru ieșiri în aer liber.
Cand ne pornim la drum nu trebuie uitam sa punem in cosul de picnic pe lângă sandvișuri delicioase și o gustare dulce pe masura la care nici macar nu trebuie sa aprindeti cuptorul ca sa o pregatiti.
Ce ziceți de niște cake pops cu ananas și piersici, care garantez eu ca sunt absolut grozave?
Gustul minunat de ananas și piersici de la Sun Food, aspectul drăgălaș si colorat va încânta fiecare copil și cu siguranță se va plimba țanțoș prin împrejurimi savurând acest desert super usor de pregătit la rece, fără coacere.
Încă un bonus la acest desert este faptul ca e foarte ușor de transportat și de servit după o masa relaxanta în aer liber.Nu mai avem nevoie de farfurii, furculițe și alte chestii.
Pentru a pregăti acest desert, ca de obicei am folosit delicioasele conserve de la prietenii mei, Sun Food.
Găsiți și voi multe conserve sănătoase și diversificate pe site-ul lor, www.sunfood.ro, dar și pe pagina lor de Facebook. 
Sa avem un picnic delicios de plăcut și o luna minunata de vară!



Ingrediente:
-1 conserva ananas bucăți Sun Food 
-1/2 conserva compot piersici Sun Food
-350 gr. biscuiti digestivi
-70 gr. unt
-50 gr. crema de brânză
-50 gr. zahar
-1 lingurita esență de vanilie
-60 gr. ciocolata alba
Decor:
-ciocolata alba
-colorant verde și galben
-bețișoare, sau paie

Mod de preparare:
1.Punem biscuiții digestivi intr-un robot de bucătărie și îi măcinam bine pana au un aspect nisipos.
2.Topim ciocolata pe baie de abur, apoi o punem deoparte și o lasam sa se răcească complet.
3.Desfacem conserva de ananas și o scurgem bine de zeama.Ananasul îl punem într-un robot de bucătărie, îl mărunțim bine și apoi îl mai stoarcem cu mâna pana este sec.

4.Compotul de piersici Sun Food îl desfacem si il stoarcem bine zeama.Luam fiecare bucata de piersica si o taiem în 6-8 bucăți, sau chiar mai multe, în așa fel incat sa ne rezulte cubulete de piersici potrivit de mari.

5.Punem biscuitii intr-un castron încăpător, adăugăm untul, zaharul, crema de brânză, esența de vanilie, ananasul mărunțit, ciocolata topită și amestecam totul foarte bine cu o lingura de lemn.La final amestecul trebuie sa fie dens, omogen și bine legat.

6.Dam compozitia la rece pentru 15 minute, dupa care o scoatem si o împărțim în bucatele potrivit de mari.
7.Luam câte o bucățică, o punem în palma și o aplatizam ușor.
8.În mijlocul ei punem cate un cub de piersica. Inchidem, sigilam bine piersica înăuntru și apoi le dam o forma rotunda.
9.Topim putina ciocolata alba...cam 50 gr.
10.Luam câte un bețișor, îl scufundam în ciocolata, apoi îl infigem în biluță.
11.După ce am terminat de modelat, le așezăm pe o tavă și le dam la congelator pentru 1 oră.


12.Cu puțin timp timp inainte de a trece timpul de răcire, topim ciocolata alba pentru decor pe baie de abur.
13.Luam 4 linguri din ea, le punem intr-un castronel și o amestecam cu putin colorant galben.
14.Luam alte 4 linguri, le punem în alt castron și o amestecam cu putin colorant verde. Restul de ciocolata va rămâne alb.
15.Turnam peste ciocolata alba, în fir subțire, ciocolata verde și cea galbena.
16.Scoatem bilele de la rece și le scufundam în ciocolată.
17.Le punem la scurs și răcit intr-o bucata de polistiren, sau în găurile de la o strecurătoare.
18.Dam totul la rece pentru 15 minute, sau pana se întărește ciocolata.
19.Cake pops cu ananas și piersici sunt gata de servit.Cine dorește le poate ambala individual în folie de celofan.
Pofta dulce și distracție sa avem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...