Avem vreme frumoasa, avem vacanta, avem chef de distracție și tot ce ne lipsește este doar o gustare delicioasă.
Sincer, asta nu este o problemă atâta timp cât conservele Sun Food ne sunt mereu la îndemână și ne sar în ajutor pentru a pregăti ceva delicios.
Cu gândul la picnic si la aer curat, eu am pregătit o pâine sandviș umplută.Pe langa faptul ca este grozava, se face si foarte rapid.Eu in acest fel economisesc timp și nu mai trebuie sa ung o gramada de felii de pâine separat și apoi sa le tot ambalez pe fiecare în parte.
Cu acesta reteta, doar iau o pâine rotunda, ii tau capacul, o scobesc de miez înăuntru si adaug orice ingrediente am la îndemână, dar neaparat pun si conserve Sun Food cum ar fi năut, roșii decojite cuburi, chiar și porumb dulce.
Pot pregăti aceasta pâine umplută cu o zi înainte și sa o las la rece pana a doua zi când doar o iau din frigider și o așez în coșul pentru picnic.
Mai pun în cos o băutură racoritoare și. ..la drum și la distracție sunt gata sa pornesc.
Ce ziceți ? Veniți si voi?
Înainte de a pregati painea sandviș umplută pentru picnic, nu uitati sa dați o raita și pe site-ul www.sunfood.ro,
sau pe pagina lor de Facebook pentru a va lua și conservele preferate.
Spor la treaba si distracție plăcută tuturor!
Ingrediente:*Crema de brânză cu naut:
-1 cutie conservă de năut Sun Food
-1 cutie brânză ricotta
-sare și piper
-1/2 legătură de pătrunjel
-1 mana frunze de busuioc
-1 lingura zeama de lămâie
* Sosul de rosii:
-1 cutie conserva de rosii cuburi Sun Food
-2 linguri ulei de măsline
-sare și piper
-1 mana pătrunjel și frunze de busuioc tocate
-1 catel de usturoi tăiat felii subțiri
* Sosul de maioneza:
-2 linguri sos pesto
-4 linguri de maioneza
-1 cățel de usturoi
*Mai avem nevoie de:
-1 ardei galben tăiat fâșii subțiri
-1 ardei verde tăiat fâșii subțiri
-100 gr. șuncă feliată subțire
-100 gr. felii de prosciutto
-100 gr. cașcaval ras
-200 gr. cascaval Gouda tăiat felii subțiri
-100 gr. salam picant feliat
-1 castravete tăiat felii subtiri
-1 roșie galbenă feliată
-1 pâine rotunda (eu am folosit o pâine bavareză )
Mod de preparare:
*Pregătim crema de brânză cu naut;
1.Desfacem conserva de năut și o scurgem bine de zeamă.
2.Punem brânza ricotta într-un castron.
3.Adăugăm năutul, pătrunjelul și busuiocul tocate, zeama de lamaie, sare și piper.
4.Amestecam totul bine cu o lingura, sau o spatula și apoi punem castronul deoparte.
*Pregătim sosul de rosii;
1.Desfacem conserva de roșii și o turnam intr-o tigaie încinsă în care am pus 2 linguri de ulei de măsline.
2.Lăsăm să se călească totul cam 5 minute, după care adăugăm pătrunjelul si busuiocul, catelul de usturoi, sare și piper.
3.Amestecam bine, lasam la foc iute pana scade lichidul si uleiul incepe sa iasa la suprafata, apoi tragem de pe foc si lăsăm să se răcească.
* Pregatim sosul de maioneza;
1.Dam usturoiul pe răzătoarea fina și îl punem în maioneza.
2.Adaugam și sosul pesto, după care amestecam energic pana la omogenizare.
3.Punem castronul deoparte.
*Pregătim pâinea sandvis umplută;
1.Luam pâinea și îi tăiem un capac pe care il punem deoparte.
2.Scobim miezul pâinii ajutandu-ne de o lingura.Acesta nu îl vom mai folosi, deci îl putem pune la uscat ca sa îl facem pesmet.
3.Începem sa stratificam ingredientele pentru umplutură înăuntru presând ușor după fiecare strat.
Ordinea de stratificare rămâne la alegerea voastră, insa eu am procedat asa:
-am pus sosul de roșii în interiorul pâinii și am uns totul, inclusiv lateralele și capacul de paine;
-am pus peste stratul de sos de rosii călite un strat de cașcaval ras;
-apoi am așezat feliile de sunca;
-apoi un alt strat de cașcaval ras;
-urmeaza un strat de felii de ardei galben;
-apoi un strat de pasta de brânză cu năut;
-apoi un strat din feliile de prosciutto;
-un strat de brânză Gouda felii;
-un strat de felii de castraveți și ardei verde;
-1 strat de roșii galbene tăiate felii;
-1 strat de maioneza cu sos pesto;
-și în final 1 strat cu felii de salam picant;
4.După ce am terminat de stratificat totul, așezăm capacul și înfoliem painea foarte strans cu folie alimentara.
5.Dam la rece pentru cel puțin doua ore.
6.După acest timp scoatem painea, o desfacem din folie, o punem într-un pachet de hârtie, o așezăm în coșul pentru picnic și gata...pornim la drum.
7.Pentru a o servi, feliem pâinea umpluta pentru picnic în triunghiuri.Sandvisurile rezultate vor fi de-a dreptul delicioase.
1.Desfacem conserva de năut și o scurgem bine de zeamă.
2.Punem brânza ricotta într-un castron.
3.Adăugăm năutul, pătrunjelul și busuiocul tocate, zeama de lamaie, sare și piper.
4.Amestecam totul bine cu o lingura, sau o spatula și apoi punem castronul deoparte.
*Pregătim sosul de rosii;
1.Desfacem conserva de roșii și o turnam intr-o tigaie încinsă în care am pus 2 linguri de ulei de măsline.
2.Lăsăm să se călească totul cam 5 minute, după care adăugăm pătrunjelul si busuiocul, catelul de usturoi, sare și piper.
3.Amestecam bine, lasam la foc iute pana scade lichidul si uleiul incepe sa iasa la suprafata, apoi tragem de pe foc si lăsăm să se răcească.
* Pregatim sosul de maioneza;
1.Dam usturoiul pe răzătoarea fina și îl punem în maioneza.
2.Adaugam și sosul pesto, după care amestecam energic pana la omogenizare.
3.Punem castronul deoparte.
*Pregătim pâinea sandvis umplută;
1.Luam pâinea și îi tăiem un capac pe care il punem deoparte.
2.Scobim miezul pâinii ajutandu-ne de o lingura.Acesta nu îl vom mai folosi, deci îl putem pune la uscat ca sa îl facem pesmet.
3.Începem sa stratificam ingredientele pentru umplutură înăuntru presând ușor după fiecare strat.
Ordinea de stratificare rămâne la alegerea voastră, insa eu am procedat asa:
-am pus sosul de roșii în interiorul pâinii și am uns totul, inclusiv lateralele și capacul de paine;
-am pus peste stratul de sos de rosii călite un strat de cașcaval ras;
-apoi am așezat feliile de sunca;
-apoi un alt strat de cașcaval ras;
-urmeaza un strat de felii de ardei galben;
-apoi un strat de pasta de brânză cu năut;
-apoi un strat din feliile de prosciutto;
-un strat de brânză Gouda felii;
-un strat de felii de castraveți și ardei verde;
-1 strat de roșii galbene tăiate felii;
-1 strat de maioneza cu sos pesto;
-și în final 1 strat cu felii de salam picant;
5.Dam la rece pentru cel puțin doua ore.
6.După acest timp scoatem painea, o desfacem din folie, o punem într-un pachet de hârtie, o așezăm în coșul pentru picnic și gata...pornim la drum.
7.Pentru a o servi, feliem pâinea umpluta pentru picnic în triunghiuri.Sandvisurile rezultate vor fi de-a dreptul delicioase.
Pofta mare va doresc și un picnic liniștit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu