joi, 25 august 2016

Tort cu mousse de caise si mascarpone

O minunatie de tort cu mousse de caise si mascarpone.
Simplu, elegant, gustos!
Enjoy!
O reteta pregatita dupa Bucataresele Vesele ,cu multumiri.


Ingrediente:
Blat:
-4 oua 
-170 gr. zahăr 
-8o ml. lapte
-160 gr. faina
-1 praf de copt
-2 linguri de cacao 
-1 linguriță esență de vanilie
-puțină sare
Mousse:
-250 gr. brânză mascarpone 
-200 gr. zahar praf
-20 gr. gelatina
-70 ml. apa rece
-1 lingura esența de vanilie 
-400 ml. frisca
-300 gr. bucăți de caise proaspete, calite cu 3 linguri de zahar
Sirop:
-200 ml. apa
-100 gr. zahar
-1 lingura esență de vanilie 
Decor:
- pudra de cacaua
-jumătăți de caise

Mod de preparare:
*Pregătim siropul;
1.Punem toate ingredientele într-o craticioara și o dam la foc iute.
2.Lăsăm să fiarbă cam 5 minute pana incepe sa se lege, după care luam cratița de pe foc și lăsăm siropul să se răcească. 

*Pregătim blatul.Procedam asa;
1.Pregătim o tava cu diametrul aproximativ de 24 cm. si o tapetam cu hârtie de copt.
2.Separam ouăle. 
3.Gălbenușurile le punem într-un castron și le amestecam cu esența de vanilie.
4.Albușurile le punem în alt castron și le batem spuma.Adăugăm treptat zaharul și continuam sa batem pana obținem o spuma țeapăna și sclipitoare.
5.Faina o amestecam cu cacaua, sarea și cu praful de copt intr-un castron.
6.Adăugăm la albușurile bătute spuma gălbenușurile și le incorporam cu un tel, cu mișcari ușoare de sus.
7.Adăugăm apoi pe rand amestecul de faina faina si laptele.
8.Răsturnam compozitia în tava pregatita anterior și dam tava la cuptor, la foc mediu pana acesta trece testul scobitori. 
9.Scoatem blatul din cuptor, îl lăsăm să se răcească pe un gratar și când este rece îl tăiem în doua.

 *Pregătim mouuse-ul de caise si mascarpone;
1.Punem gelatina la hidratat în apa rece și lăsăm să stea cam 10 minute.
2.O punem apoi la topit pe foc mic pana granulele sunt complet dizolvate.Luam gelatina de pe foc, o răcim și o punem deoparte.
3.Punem brânza mascarpone intr-un castron și o spumam bine împreună cu zaharul praf.
4.Adaugam la crema de branza gelatina și amestecam lejer pana aceasta este bine încorporată. 
5.Punem bucățile de caise calite.
6.În final adăugăm frișcă bătută și amestecam pana și aceasta este bine omogenizata.
7.Cand crema este gata, o punem deoparte.

*Asamblam tortul;
1.Tava în care am copt blatul o tapetam cu folie alimentară.
2.Asezam o foaie de blat în tavă și o insiropam bine cu jumatate din siropul pregătit anterior.
3.Punem deasupra jumatate din mousse-ul de mascarpone și caise, apoi așezăm și ce-a de-a doua foaie de blat.
4.Pensulam suprafata foii de blat cu restul de sirop, presam ușor, punem restul de crema si apoi dam tortul la rece pana a doua zi, sau pentru cel puțin 3 ore.
5.Când este gata îl scoatem și îl pudram cu cacaua și jumatati de caise.
6.Servim acest minunat tort foarte rece.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...