sâmbătă, 14 mai 2016

Salata la borcan cu fasole si naut

Ce ziceti sa ne usuram treaba atunci cand ne hotaram sa mergem la un picnic?
Ei bine, solutia cea mai simpla si rapida este sa pregatim o salata in straturi la borcan, sa o asezam frumos in cosul de picnic si sa pornim la drum.Cum vi se pare ideea?
Sau, aceasta salata la borcan poate fi gustarea pe care sa o serviti oricand, nu doar la picnic.
Poate fi gustarea de la servici, gustarea pe care sa o luati la un drum lung, sau de ce nu... gustarea cu care sa diversificati meniul zilnic.
Eu azi va propun aceasta dementiala salata la borcan pregatita din fasole si naut de la Sun Food.
Alaturi de restul ingredientelor, in final veti descoperi o gustare hranitoare. 
Gasiti si voi conservele Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro , dar si pe pagina lor de facebook.
Numai bine!

Ingrediente:
Fasole cu naut:
-1 cutie fasole alba Sun Food
-1 cutie năut Sun Food
-1 legătură de ceapa verde
-4-5 codite de usturoi verde
-5 căței de usturoi
-2 linguri de faina
-1 sticla 330 ml. sos de roșii cu verdeață
-sare, piper, boia
-ulei
Prajeli:
-150 gr. cârnat picant
-150 gr. şuncă presata
-150 gr. salam uscat
-ulei
Salata cu maioneza:
-codițele de la 1 legatura ceapa verde
-3 codite de usturoi verde
-1 bucata de salata verde
-1 varza alba mica
-2-3 ridichi rosii
-150 gr. maioneza
-sare și piper
Mai avem nevoie de:
-50 gr. cașcaval
-200 gr. șuncă fiarta de casă
-8 frunze de salata verde
-4-8 castraveciori murați pentru servit
-frunzulițe de oregano pentru decor
-4 borcane pentru asamblat salata

Mod de preparare:
*Pregătim salata:
1.Tăiem varza fâșii fine.
2.Ridichile le spălăm și le taiem rondele fine.
3.Salata verde o spălăm și o tăiem fâșii potrivit de mari.
4.Ceapa verde o tăiem rondele fine.
5.Pregătim la îndemână maioneza.
6.Punem toate legumele tăiate intr-un castron încăpător, le condimentam cu sare și piper și adăugăm maioneza.
7.Amestecam foarte bine cu o lingura pana legumele sunt bine invaluite in maioneza.
8.Dam apoi salata la rece.

*Acum pregătim fasolea și năutul.
1.Desfacem conservele Sun Food de fasole și de năut și le scurgem de zeama.

2.Tăiem rondele fine ceapa verde, frunzele de usturoi verde și cățeii de usturoi.
3.Punem într-o tigaie mai încăpătoare puțin ulei.
4.Adăugăm verdeturile și le călim bine.
5.Când sunt rumenite, punem cele doua linguri de făină.
6.Pârlim ușor faina și apoi adăugăm conservele Sun Food de fasole și de năut.
7.Amestecam ușor, condimentam cu sare, piper și boia.
8.Adăugăm sucul de roșii cu verdeturi și lăsăm pe foc cam 10 minute pana sosul se îngroașă și amestecul da câteva clocote bune.

9.Tragem deoparte și lăsăm să se tempereze.

*Pregătim pentru prăjire cărnurile.
1.Tăiem cubulete mărunte salamul.
2.Șuncă o tăiem fâșii fine.
3.Carnatul il tăiem rondele subtirele.
4.Punem ulei într-o tigaie și le punem la prăjit.
5.Lăsăm carnurile pana sunt bine rumenite, după care le răsturnam într-un castron. Le punem deoparte.

* Acum începem sa asamblam salata de fasole și năut la borcan.
1.Șuncă fiarta o rupem în bucatele mărunte.
2.Salata o rupem în bucăți potrivit de mari.
3.Cașcavalul îl dam prin răzătoarea mare.
4.Luam cele 4 borcane și ne punem la îndemână toate preparatele:cărnurile, salata cu maioneza, salata verde, șuncă fiarta, fasolea cu năut și cașcavalul ras.
5.Începem sa stratificam:
  • punem un strat de cărnuri;
  • apoi urmează un strat de salata cu maioneza;
  • un strat de șuncă fiarta;

...apoi
  • un strat de salata verde;
  • un strat de fasole cu năut;
  • un strat de salata cu maioneza;
  • un alt strat de fasole cu năut;
  • un alt strat de salata cu maioneza;
  • cașcavalul ras deasupra;
  • sunca fiarta rupta bucatele marunte ;
  • ...și in final câteva bucatele din cărnurile prăjite.

6.Aranjam deasupra câteva frunzulițe de oregano.
7.Servim alături de catraveciori murați și cine dorește și pâine.
8.Punem capacul borcanelor,  le așezăm în cos... si la picnic cu noi.
Pofta mare și distracție plăcuta va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...