O gustare rapida, delicioasa si perfecta pentru orice ocazie.
Enjoy!
Baza de biscuiti:
-1 pachet biscuiti Tuc cu paprika
-5 linguri unt topit
Muffins:
-300 gr. paste tagliatelle Baneasa
-200 gr. cascaval ras
-100 gr. mozzarella taiata cuburi marunte
-150 gr. crema de branza fina
-50 gr. prosciutto
-100 gr. sunca
-1/2 legatura ceapa verde (codite)
-2 oua mari
-100 ml. lapte
-150 ml. smantana
-sare si piper rosu
-ulei de masline
Mai avem nevoie de:
-50 gr. cascaval ras fin pentru topping
-50 gr. prosciutto
-crengute de cimbru pentru decor
-unt pentru uns tava de briose
Mod de preparare:
*Pentru inceput...
1.Pornim cuptorul si il incalzim la treapta maxima.
2.Ungem cu unt o tava de briose.Daca avem doua la indemana e si mai bine, le ungem pe amandoua.
*Pregatim baza de biscuiti;
1.Intr-un castron sfarmam bine biscutii si ii amestecam untul.
2.Amestecam foarte bine cu o lingura de lemn pana obtinem un amestec care se tine cat de cat, dar in acelasi timp are un aspect nisipos.
3.Cand am terminat de amestecat, dam castronul deoparte.
*Pregatim muffins-urile;
1.Punem intr-o oala apa cu sare la fiert si aducem in punctul de fierbere.
2.Adaugam pastele Baneasa si le fierbem timp de 5 minute, dupa care le scugem bine de apa si le punem deoparte.
3.Intr-o tava punem putin ulei de masline si prajim cozile de ceapa taiate rondele.
4.Adaugam prosciutto si sunca taiate cubulete si le prajim pana acestea devin usor crocante.Cand sunt gata luam tigaia de pe foc si o punem deoparte.
5.Punem pastele intr-un castron si le amestecam cu cascavalul ras, mozzarella, branza fina, ceapa cu prosciutto si sunca prajite.
6.In alt castron mai mic amestecam bine ouale, laptele si smantana, adaugam sare si piper pana se combina toate.
7.Turnam amestecul lichid peste paste si scuturam usor de tava ca sa se aseze.
*Asamblam muffins-urile;
1.Punem cate o lingura cu varf din amestecul de biscuiti pe fundul formelor de briose si presam bine cu dosul unui pahar.
2.Umplem fiecare forma de briose cu amestec de paste.
3.Punem deasupra fiecareia cate putin cascaval ras si cubulete marunte de prosciutto.
4.Dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute sau, pana sunt muffins-urile bine rumenite si au o culoare aurie.
5.Dupa ce sunt gata, scoatem tava si le lasam sa se raceasca cam 10 minute si abia apoi apoi le scoatem din forma.
6.Le servim caldute, decorate cu crengute de cimbru.
O reteta delicioasa, ce merita incercata !
RăspundețiȘtergereAsa este Serban Lucian, merita incercata:)
ȘtergereMultumesc pentru vizita, te mai astept cu mare drag!