luni, 9 mai 2016

Pizza Rustica

Pizza... mereu de nerefuzat:)

Ingrediente:
Aluat:
-750 gr. faina alba
-5 linguri de ulei de masline
-1 1/2 lingurita drojdie uscata
-1 lingura de zahar
-1 lingurita de sare
-450-500 ml. apa calduta
Umplutura (Topping):
-ketchup dulce
-250 gr. sunca presata felii
-200 gr. cascaval afumat
-150 gr. svaiter
-200 gr. boabe de porumb
-200 gr. salam cu nuci (1 baton)
-100 gr. minisalam uscat
-3 linguri de capere
-5 rosii cherry
-cimbru si oregano uscat
Ceapa caramelizata cu ciuperci:
-1 ceapa alba
-1 ceapa rosie
-1 borcan ciuperci
-3 linguri ulei de masline
-1 lingurita de sare
-1/4 lingurita piper proaspat macinat
-1/2 lingurita oregano uscat
-1 catel de usturoi tocat marunt
-2 crengute de cimbru

Mod de preparare:
*Pentru inceput pregatim aluatul;
1.Intr-un castron amestecam 1 lingura de ulei cu drojdia, zaharul, sare si putina apa calduta.Lasam acest amestec sa stea la loc cald pana incepe sa spumeze, cam 10 minute.
2.Intr-un alt castron mai mare punem faina cernuta, facem o adancitura in mijloc, turnam amestecul de drojdie si restul de ulei.
3.Amestecam cu o furculita foarte usor incorporand si putina faina.Cand avem o maia mai moale, lasam totul sa stea putin la dospit, alte 10 minute.
4.Turnand treptat restul de apa, incepem sa framantam pana ce aluatul devine elastic, este matasos si se desprinde usor de pe peretii vasului.
5.Rasturnam aluatul rezultat pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa il framantam bine cu mainile, cam inca 10 minute.
6.Dam aluatului forma unei bile mari pe care o asezam intr-un castron.Acoperim castronul cu o folie si il lasam la dospit, la loc cald, pentru 50-60 de minute sau, pana aluatul isi dubleaza volumul de 1.5 ori.

7.Dupa ce timpul de dospire a trecut, rasturnam aluatul pe masa pudrata cu putina faina.Pudram cu faina si aluatul ca sa nu se prinda de maini.
8.Impartim aluatul in 5 parti si dam fiecareia o forma de bila.
9.Ungem suprafata bilelor cu putin ulei de masline, le cu un prosop si le lasam la dospit pentru alte 40 de minute.



*Pregatim umplutura:
1.Salamul cu nuci il tăiem rondele fine.
3.Minisalamul il taiem rondele subtiri.
4.Cascavalul afumat si svaiterul il dăm prin razătoarea mare.
5.Porumbul si caperele le scurgem de zeama.
6.Rosiile le taiem felii subtiri.

*Începem acum sa pregatim pizza:
1.Pentru inceput luam o bila de aluat, o punem pe o bucata de hartie cerata, o intindem cu sucitoarea in foaie subtirica si ii dam o forma rotunda.
2.Ungem pe toata suprafata aluatului ketchup.
3.Presaram putin cimbru si oregano uscat.

4.Adăugăm apoi feliile de sunca.
5.Urmeaza apoi felii de salam cu nuci.

6.Asezam apoi amestec de ciuperci cu ceapă caramelizata.
7.Punem cateva rondele si de minisalamul uscat.
8.Urmeaza acum sa punem boabele de porumb, svaiter si cașcaval afumat, cateva feliute de rosii, si deasupra câteva boabe de capere.
9.Gata!Transferam acum pizza pe dosul unei tavi si o dam la cuptor/

6.Cuptorul trebuie incins foarte bine.
7.Dăm tava la cuptor, la foc iute.
8.Când aluatul si cascavalul incep sa devină aurii, scoatem tava de la cuptor.
9.Servim pizza rustica calda, cu sau fara ketchup alaturi, fiecare cum doreste.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...