vineri, 5 aprilie 2013

Zamuca de loboda rosie

Nu stiu cum ii zice pe la voi la mancarica asta,dar stiu sigur ca noi ii spunem ''zamuca de loboda''.
In final puteti sa-i spuneti cum doriti numai sa o faceti, caci este grozav de buna!
E sezonul verdeturilor,de aceea,loboda e musai de servit cat se poate de mult in perioada asta!
S-aveti spor oameni dragi,vitaminizati-va la maxim!
V-am pupat!
Ingrediente:
-2 legaturi mari de loboda rosie
-1 ceapa mare rosie
-1 catel de usturoi
-100 gr.faina
-300 ml.smantana grasa
-200 ml.lapte
-cateva fire de marar
-ulei
-sare si piper
Pentru servit:
-crutoane de paine

Mod de preparare:
1.Intr-o cratita punem la calit ceapa si usturoiul curatate si taiate cubulete fine.
2.Le calim pana ceapa devine stravezie,dupa care punem loboda spalata ,curatata cu tijele groase si rupta in bucati mari.
3.Turnam 2 cani de apa,potrivim gustul cu sare si piper,punem un capac,si lasam sa fiarba inabusit la foc mic cam 10-15 minute.
4.Dupa acest timp ,luam capacul si turnam in cratita faina amestecata bine separat cu smantana si laptele.
5.Dupa ce zamuca se ingroasa, o lasam sa mai dea cateva clocote,apoi adaugam mararul tocat marunt si oprim focul.
6.Servim zamuca fierbinte alaturi de crutoane de paine.
Pofta mare va doresc!

2 comentarii:

  1. Atat de frumos arata zamuca asta de m-a lasat fara grai !!! ;) <3
    Weekend minunat !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina ma bucur tare mult ca iti place!
      Multumesc pentru aprecieri:-)
      Te pup!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...