vineri, 26 aprilie 2013

Paine Pizza~Pizza Bread

Am vazut pe net si mi-a placut tare mult o Paine pizza....interesanta,mega practica si super gustoasa!
Eu cred ca este la indemana oricarui parinte sa pregateasca rapid o pizza paine,care mai apoi sa poate fi pusa in pachetelul de scoala al copilului.Puiutul va avea o pizza sanatoasa,facuta in casa si in plus...fara E-uri!!!!
Spor si voua!
Merita!
Magda ,ce zici,primesti reteta asta pentru Provocarea Dulce Romanie?

Ingrediente:
Aluat:
-1 lingurita drojdie uscata
-60 ml. apa calda
-250 gr. faina alba
-1 lingurita sare
-1 lingura ulei de masline
Umplutura:
-1/2 ardei rosu taiat cubulete
-1/2 ardei verde taiat cubulete
-100 gr.cascaval ras
-1 fir de carnat afumat taiat cuburi si prajit intr-o tigaie cu putin ulei
-100 gr.ciuperci proaspete care doriti taiate cuburi si calite intr-o tigaie cu putin ulei
-1 ceapa rosie taiata cuburi
-3 fire de ceapa verde taiate rondele
-100 gr.masline taiate marunt
Pentru servit avem nevoie de:
-ketchup

Mod de preparare:
Aluat:
1.Intr-un castron punem faina cernuta si amestecata cu sarea.
2.Separat intr-un castronel punem drojdia in apa calduta si o lasam cam 3 minute pana se umfla, amestecam pana se dizolva complet,apoi o adaugam peste faina.
3.Incepem sa framantam usor pana obtinem un aluat elastic.
4.Dupa ce aluatul a fost bine framantat adaugam uleiul de masline.Luam 2-3 linguri de branza si le punem deoparte apoi punem in aluat toate ingredientele pentru umplututra taiata si pregatite cum am scris mai sus.
5.Framatam in continuare pana toate ingredientele sunt incorporate.
Dupa framantarea cu ingredientele din umplutura ,aluatul va fi mai lipicios, dar nu este nicio problema,puteti sa va pudrati mainile cu putina faina.


6.Lasam aluatul rezulta la dospit o ora,apoi il punem la frigider pentru inca o ora.
7.Dupa ce timpul a trecut pudram cu faina o tava.
8.Scoatem aluatul de la rece si il rasturnam pe masa pudrata cu faina.Cu ajutorul mainilor il modelam intr-o forma alungita ca si de mini bagheta.
Nota:Cine doreste sa pregateasca doua bucati de pizza paine(asa cum am vrut eu de acesta data:-)))) acum este momentul sa imparta aluatul in doua bucati si sa modeleze doua mini baghetele.


9.Asezam painea pizza in tava si lasam sa mai dospeasca inca 15 minute.
10.Dupa acest timp presaram deasupra putina branza rasa.
11.Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 25-30 de minute.
12.Cu 5 minute inainte de a fi gata indepartam folia,ungem suprafata cu ulei de masline si apoi lasam sa se termine de copt .Suprafata trebuie sa fie aurie.
13.Dupa ce pizza paine este gata,rumena si coapta o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.
14.Servim painea pizza in bucati rupte sau feliata ,fiecare cum doreste, alaturi de muuuuuult  ketchup de casa:-)
Pofta mare va doresc!

8 comentarii:

  1. Buna painea pizza....buna ideea....deja este in lista de asteptare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sorry ,ma impusc mai bine :D decat sa fac reteta asta,ma refer la timpul de lucru plus asteptare dospit,iar dospit ,copt ,etc pentru ce ,pentru 2 baghete mici umplute ?...imi trece pofta,foamea,chefu'de pizza...

    Corina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am gasit!
      Corina,n-are rost...vai de mine,cum sa te impusti pentru o pizza?
      Permite-mi sa iti spun o zicala dupa care ma ghidez si poate,poate.. ai sa ma intelegi de ce sunt dispusa sa pregatesc o mancare care poate dura si mai mult de doua ore si tot nu-mi va trece pofta sau foamea:
      ''Cu rabdarea,treci marea''...de ce?pentru ca indiferent de cat va dura un preparat, stiu ca rezultatul va fi unul exceptional daca am rabdare si procedez ca la carte.
      In acest caz,un aluat bine framantat si bine odihnit este unul exceptional,pufos,aerat,cu o consistenta perfecta.Nici de departe acest aluat nu seamana cu unul pe care il gasim in magazin infoliat si cu o eticheta peste care punem rapid doua trei felii de salam si un pic de cascaval si asa, in 10-15 minute este gata o pizza.
      Da,o putem numi pizza ,dar eu nu pot spune ca este la fel de gustoasa ca si asta,care, dupa 2 ore de munca, chiar are un gust desavarsit:-)
      Eu intotdeauna voi fi dispusa sa sacrific din timpul meu multe ore pentru a manca ceva savuros,ma intelegi cum zic?
      Daca nu as avea aceasta rabdare,omletete,ochiurile sau cremvustii ar fi cele chiar mi-ar potoli foamea ,dar nicidecum pofta, si sincer nu-mi doresc acest lucru.Eu poftesc dupa bucate bune,muncite cu calm si rabdare.
      Imi pare rau daca nu suntem pe aceeasi lungime de unda:-(
      Poate pe viitor vei gasi pe blogul meu vreo reteta mai rapida care sa iti satisfaca curiozitatea, pofta si foamea:-)
      Te astept cu mare drag!Cele bune!

      Ștergere
  3. la cum arata cred ca e tare gustoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. E delicioasã! te invit la concursul aniversar de 2 anisori al blogului meu, pup:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...