E luna martie... se implineste exact 1 an de cand am blogul Angel's food,mai exact,1 an de cand am inceput sa-mi adun retetele aici in coltisorul meu virtual!!!
Rezumatul pana acum ar suna cam asa:
~aproape 300 de retete de toate natiile,
~sute de noi prieteni,
~sute de ore langa aragaz,
~sute de poze trase,
~mii de ore petrecute in fata calculatorului,
~infinite emotii si bucurii,
~o tona de fericire,
~cateva grame de dezamagire,
~zeci de surprize,
~sute de cunostinte noi acumulate,
~kilograme intregi de satisfactie si implinire ...
...si de restul, mancare buna savurata!!!
Deci, va dati seama ca sunt fericita ,nu?
Sper ca si pe viitor sa fie la fel de bine si frumos si sa fiti in continuare alaturi de mine!
Tineti aproape dragilor:-))))
Lov' you all!!!
Concluzie generala:un an bogat in de toate, care merita sarbatorit cu un delicios tort de ciocolata cu zmeura!
Savurati si voi o felie alaturi de mine?
Ingrediente:
Blat:
-340 gr. unt
-85 gr. cacao neagra(22% grasime)
-500 gr. zahar praf
-1 lingurita esenta de vanilie
-4 oua
-280 gr. faina
-1 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita de sare
-250 gr. iaurt gras
Crema:
-350 gr. ciocolata Schogetten neagra
-300 ml. frisca
-1 lingura esenta de rom
Pentru umplut:
-500 gr. zmeura proaspata sau congelata
Pentru decor:
-pudra de cacao
-fulgi de ciocolata
-cateva fructe de zmeura
Mod de preparare:
*Incepem sa pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la rece mai mult timp.Procedam asa:
2.Cand este topita ciocolata, luam vasul de pe foc, lasam sa se tempereze si apoi dam la rece pentru 3 ore.
*Dupa ce am pus crema la frigider, ne apucam sa pregatim foile de blat.Procedam asa:
2.Intr-un bol punem untul, zaharul, esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma, cam 5-8 minute.
3.Adaugam apoi pe rand ouale, batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.
4.Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .
5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.
6.Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le; incepam cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.
7.Impartim compozitia in 3(eu ca sa fiu sigura ca foile vor fi egale, am cantarit compozitia sa fie cat mai la fix) apoi turnam cate o portie in tava pregatita anterior si nivelam usor.
8.Dam tava la cuptor la foc iute pana este patrunsa.Facem testul scobitorii.Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor, se amareste .Cand este copt, scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.La fel procedam si cu celelalte doua portii ramase.
9.Cand am terminat de copt toate foile de blat le lasam sa se raceasca bine.
10.Cand sunt reci le taiem pe fiecare in doua, deci vom avea 6 foi in total.
11.Cand am terminat cu toate acestea, scoatem crema de la rece, adaugam esenta si o mixam cu mixerul pana se ingroasa si devine spumoasa.
*Pentru asamblare procedam asa:
2.Ungem apoi foile de blat cu crema, presaram zmeura congelata, le suprapunem, le presam usor si dam tortul format la rece pentru doua ore.
3.Dupa ce il scoatem il imbracam in exterior cu crema pusa deoparte niveland usor peste tot.
4.Finisam daca mai este cazul, pudram putina cacao deasupra, cativa fulgi de ciocolata, asezam cateva fructe de zmeura, dupa care gata, putem spune ca am terminat!!!!
Pofta mare si mult spor!!!
la multe...gustosenii :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Coco!!!
Ștergerela multi ani!!!!
RăspundețiȘtergereMersi frumos Yaya!
ȘtergereLa multi ani deliciosi, impliniti, fericiti!! Fie ca anii ce vin sa-ti aduca multe alte surpize, bucurii, prieteni si retete mii!! Te pup.
RăspundețiȘtergereP.S. M-ai dat gata cu tortul asta...inghit in sec :D
Multumesc frumos Paula,sa fie!
ȘtergereMa bucur ca iti place tortuletul,si noua ne-a placut tare mult!
Te pup!
La multi, multi ani! Un milion de retete perfecte ca pana acum sa faci!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Mersi mult Alina draga!Te pup si eu!
ȘtergereLa cât mai mulți ani frumoși și plini de satisfacții culinare!
RăspundețiȘtergereMultu' Alina!
ȘtergereSa fie!
Foarte frumos arata, imi plac tare tare mult fotografiile.
RăspundețiȘtergereMulti ani inainte, cu spor si sanatate!
Mersi mult Anki!
ȘtergereAsa sa fie!
Te pup!
La mai multi anisori blogului tau minunat.Multumim pentru retetele inedite ce mereu ni le oferi cu drag.Pup!
RăspundețiȘtergereRoscy multumesc frumos!
ȘtergereTe pup si eu!
La multi ani! Cat mai multi si cat mai deliciosi!
RăspundețiȘtergereMultumesc Miha!
ȘtergereLa multi ani pt bloguletul tau si la cat mai multe retete delicioase.o seara frumoasa si linistita sa ai.Gabriela
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Gabriela!
ȘtergereLa fel si tie!
La multi ani Angel's food!
RăspundețiȘtergereSa ne bucuri mereu cu retete inedite,delicioase si originale!
Pupici multipentr o fata talentata!
Flory mersi mult!
ȘtergereAm sa incerc sa nu dezamagesc!
Pup si eu!
La multi ani si multe retete delicioase si de-acum inainte!
RăspundețiȘtergereSavurez cu placere o felie de tort, mai ales ca-i cu ciocolata, deci nu pot refuza. De fapt, nu rezist in fata ciocolatei!
:-)))Any cine rezista in fata ciocolatei?
ȘtergereMultumesc frumos pentru urari!
Angi draga, sa fii sanatoasa si sa postezi in blogulet si la 100 de ani !!
RăspundețiȘtergereLa multi,multi ani cu retete delicioase ca si pana acum!!
Vezi ai grija ca trebuie sa-ti/i iau din mot :)..la un an cam asta face nanasa, nu?
Pup Lory :*
Oooooo nasico,pan' la 100 de ani???
ȘtergereTare as vrea io...oare pe atunci ce-oi gati ca mancaruri de astea cred ca nu v-a mai permite silueta:-))))
Multumesc tare mult pentru tot!!!!
Motul o sa-l udam noi candva,cu ceva dulce si bun!!!
Te pup cu drag!!!
La multi ani, Angi draga! Ma bucur ca ai ales sa iti faci un blog, altfel nu stiu daca te-as fi cunoscut.
RăspundețiȘtergereTe pup si cat mai multi ani cu inspiratie culinara :*...si nu numai!
Multumesc Cory!Ma bucur si eu ca te-am cunoscut,la fel ca pe toti prietenii mei!
ȘtergereTe pup cu mare drag!
La multi ani!
RăspundețiȘtergereEu una nu pot decat sa ma minunez. Nu mi-as fi inchipuit ca blogul tau are doar un an. Ai lucrat foarte mult la el. Ma bucur pentru tine ca iti face atata placere ceea ce faci. iti doresc multe satisfactii in continuare si multa inspiratie.
Multumesc frumos Rita!Asa sa fie,Doamne ajuta!
ȘtergereTe pup cu mare drag!
Multi ani deliciosi, fata cu maini de aur!! Nu m-as fi gandit ca esti asta "micuta", si ca abia iti taiem motul.. :)
RăspundețiȘtergereTortul arata intr-un mare fel... doar este facut de tine :)
Pup cu drag si abia astept sa vad ce ne mai pregatesti!
Multumesc frumos pentru aprecieri Simona!Da,un an dar parca a trecut asa de mult timp...
ȘtergerePup si eu !
La multi ani plini de inspiratie, bucurii si cat mai multe retete delicioase.
RăspundețiȘtergereO felie din cocolatosul asta vreau si eu ca-mi curg ochii de cand ma tot uit la poze.
Pupici fata draga!
P.S. Am constatat o coincidenta placuta, tot pe 30 martie am facut si eu blogul numai ca n-am postat nimic pana pe 2 aprilie. :)
Multumesc frumos Alina!
ȘtergereLa multi ani si blogului tau!!!!!
Sa ne uram cu bine la anu'!
La cat mai multi anisori frumosi si deliciosi iti doresc din suflet !!!!
RăspundețiȘtergerePS.Te astept cu mare drag sa participi la provocarea Dulce Romanie din aceasta luna : http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/.
O zi minunata iti doresc !
Multumesc frumos Adina!
ȘtergereAm sa vin,sper sa imi vina in minte ceva frumos!
Zi faina si tie!
Arata minunat! La multi ani fericiti si tie si blogului tau perfect. Te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Timi!
ȘtergerePup si io!
Un tort minunat pe un blog minunat! La multi ani, Angel's food!
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabriela!!!!!!
ȘtergereLa multe, multe, multe postari delicioase!
RăspundețiȘtergere(Sper ca vei posta si reteta tortului aniversar)
Multumesc frumos doamna Kyra!
ȘtergereSigur,sigur...urmeaza si reteta!
La Multi Ani frumoși și delicioși!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!Cele bune!
ȘtergereUltima fotografie e absolut geniala!!!Felicitari! <3
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Lavinia!Ma bucur ca iti place:-)
ȘtergereCele bune!