duminică, 10 martie 2013

Supa de cartofi ca-n Ardeal :-)

Asa-i ca o supa de cartofi ne face pofta indiferent de situatie?....si ne ploua in gura, mai ales daca are langa ea o salata de ceapa batuta si bine sarata:-)
Eh, voi ce ziceti?
Pofta mare!!!

Ingrediente:
-8 cartofi
-2 morcovi
-2 gulii
-1 radacina de telina
-2 cepe
-1 ardei gras
-3 lingurite de faina
-250 gr.smantana
-catvea frunze de tarhon
-cateva frunze de patrunjel
-sare si piper
-100 ml.ulei

Mod de preparare:
1.Curatam cartofii,guliile,morcovi si telina de coaja,le spalam si le taiem cubulete potrivit de mari.Le punem la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa.Punem ceapa,ardeiul taiat cubulete marunte si sare si lasam sa fiarba la foc potrivit.
2.La sfarsitul fierberii ,cand legumele sunt patrunse,pregatim un rantas slab din faina rumenita putin in ulei ,turnam 100 ml.de apa ,dupa care lasam sa fiaba inca 5-10 minute la foc mic.
3.Turnam rantasul in supa,lasam sa dea un clocot,apoi adaugam smantana si tragem oala de pe foc.
4.Deasupra presaram tarhonul si patrunjelul taiate marunt si servim supa fierbinte alaturi de o salata de ceapa batuta si sarata.
Pofta mare va doresc!

22 de comentarii:

  1. E mortala supa asta, cred ca e un din preferatele mele!! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e chiar in topul preferintelor mele ,dar cand o fac,o savurez cu placere:-)
      Pup si io!

      Ștergere
  2. Cu tarhon... cum imi place mie! Vin la masa!!!! Sper ca mai ai si pentru mine o portie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu mai este...mai facem Cris:-)
      Luam si ceapa daca-i cazul:-))))
      Pupik1

      Ștergere
  3. Imi ploua in gura!! Desi nu comentez mereu... cu mare placere salivez la toate bunatatile tale! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona ma bucur ca imi urmaresti retetele:-)
      Oricand esti binevenita cu mare drag!
      Pupik!

      Ștergere
  4. Buna Angelica. Te invit la concursul de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html

    O pimavara frumoasa sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru invitatie Brandu'
      Primavara frumoasa si tie:-)

      Ștergere
  5. e o supa care mie imi place mult, dar de cand tin regim nu mai mananc cartofi si tanjesc destul de mult dupa ea.
    Te pup, pozele sunt minunate, ca de obicei :*
    P.S. vin la Baia Mare pe la sfarsitul lunii si sper din suflet sa ne vedem

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cory meris mult!Te astept cu mare drag la Baia Mare...musai sa ne vedem la o cafea!
      Pupik!

      Ștergere
  6. Aceasta este adevarata ciorba de cartofi din Ardeal !!!
    Bravo Angi .....E grozava !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere

  7. Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână "fritters dovleac reteta" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se drăguţ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru aprecieri si pentru invitatie!
      Am sa merg sa va vizitez!
      Va mai astept cu drag pe la mine:-)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...