duminică, 30 septembrie 2012

Frigarui de carnaciori cu struguri

Combinatii dulci sarate.Le ador!Cu de astea m-am delectat zilele trecute.Daca strugurii sunt acum la putere,am profitat de ei din plin si m-am hazardat la tot felul de preparate incantatoare.Unul dintre ele este urmatorul:frigarui din carnaciori,o reteta foarte rapida perfecta pentru o vitezomana ca mine:-)))

Cer de vara in ipostaze naucitoare

Azi va las sa va delectati cu frumusetile naturii si cu amintirea verii care a trecut:-)
Enjoy!

joi, 27 septembrie 2012

Prima fidea de casa pregatita cu micutii mei:-)

Poate aceasta fidea nu e cea mai perfecta din punct de vedere estetic,insa pentru mine este the best si in plus are o mare insemnatate.E cea mai gustoasa si cea mai frumoasa deoarece au dat o mana de ajutor si micutii mei.S-au implicat in realizarea ei de la inceput....au intors fanul pe dos si au cautat cuiburile gainilor pana au dat de oua,apoi au pus manutele si la framantat(asta a fost o operatiune mai dificila),apoi s-au dotat cu ustensile potrivite si s-au pus la taiat,parte care le-a placut cel mai mult.
Au taiat  pentru prima data o patura de casa pentru fidea si au fost tare incantati...au zis ca de acum inainte sa le dau lor sa o taie pe toata:-).Cum sa nu!!!Ador  sa-i vad implicati in tot ce tine de bucatarie si nu numai.
Fara sa stau prea mult pe ganduri va spun ca ,pentru mine cea mai buna fidea de casa este cea pregatita cu micutii mei.
Enjoy!

miercuri, 26 septembrie 2012

Pastai conservate cu rosii

Cea mai la indemana conserva pe care o facea mama de cand ma stiu este conserva de pastai cu rosii.Punea la prajit in ulei un catel de usturoi, apoi punea un borcan de pastai de astea conservate, un borcan de smantana, un cub de marar congelat, mai arunca cateva condimente si in10 minute era gata o ciorba delicioasa.
Sau, tot asa in doi timpi si trei miscari facea niste pastai aite, sau usturoiate...tare bune mai erau.
Ca sa duc traditia mai departe:-))) ca sa aiba si familia mea parte de aceleasi bunatati ca si mine in copilarie, pun si eu pastai conservate cu rosii in fiecare an pentru ca e tare buna conserva asta si deloc costisitoare.
Curajosi, sau pofticiosi...la treaba va rog!!!
Puteti viziona cum ''defileaza'' aceasta conserva si la Nicol, gazda Provocarii Dulce Romanie de luna aceasta.
Enjoy!

marți, 25 septembrie 2012

Ghiveci cu orez...o conserva delicioasa pentru iarna

Vara asta m-am ''conservarit'' cu toata increderea dupa retetele lui Lia ,bucatareasa vesela:-) .Tot ce am pregatit pentru iarna este de-a dreptul delicios.Osa mai fac multe de la ea,am pus deja ochii pe cateva retete grozave care sunt in curs de derulare,asa ca,stati aproape.
Acum m-am oprit la  conserva de ghiveci cu orez ,o nebunie de mancare.La iarna,doar deschid borcanul si e gata masa...delicios...abia astept:-))).
Enjoy

luni, 24 septembrie 2012

Bulion~suc de rosii

 
Niciun an fara bulion sau suc de rosii...spuneti-i cum vreti, important este ca fie in camara:-)
Deci, o conserva care merita sa participe la Provocarea Dulce Romanie gazduita de Nicol luna aceasta:-)
Enjoy!

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Magiun de prune...o dulceata pregatita in familie:-)

De cand ma stiu, cand am facut magiun de prune a fost convocata intreaga familie.
Nu este o dulceata pe care sa o faci singur, este mai degraba o reuniune cu cei dragi, unde petreci clipe frumoase alaturi de o cana de ceai, o cana de cafea, o ciorba fierbinte, sau un cucuruz copt.

vineri, 21 septembrie 2012

Dulceata de prune aromata

Dulceata de prune...o dulceata care nu trebuie sa lipseasca din nicio camara.
Spor si pofta va doresc!

duminică, 16 septembrie 2012

Tort ''La o bere''

Acestea este cadoul lui Anca pentru Dani,care este mare amator de bere,mititei,alune,tort si multa relaxare vara pe o terasa.Toate cele enumerate se regasesc in acest tort,pe care l-am facut in timp record...am fost foarte presata.
Era loc de mult mai multe detalii,dar timpul asta nu-mi ajunge in veci:-( asa ca ,ramane pe data viitoare:-)
Anca te tzuc!!!Dani ''La multi ani!''
Enjoy!

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Chifle dulci,moi si pufoase

Ce poate fi mai bun la mic dejun decat o chifla dulce si moale langa cana de lapte cald?Sau ce poate fi mai gustos in pachetelul de la scoala sau gradinita decat niste chifle dulci,pufoase unse cu dulceata?
Ei bine,cu riscul de a ma tot repeta,cele mai bune chifle dulci vi le propun si eu pentru azi:chifle dulci,pufoase si gustoase:-).Din ingredientele date mi-au iesit cam 35 bucati....putine zic io,la cat de mult le-au placut copiilor:-)
                                                                             Enjoy!

vineri, 14 septembrie 2012

Ardei iuti conservati in otet

Pentru ca esentele tari se pastreaza in sticle(borcane:-)))mici,cel mai simplu si mai bun mod de a conserva ardeii iuti pe care io il stiu este acesta.Mama ii conserva asa de cand ma stiu si dupa parerea mea sunt cei mai gustosi,raman tari ,la fel de iuti si isi pastreaza culoarea intensa si iarna.Simplu si de efect,nu?
Trimit ardeii mei plini de iuteala la Nicol,pentru a participa la Parada Provocarii Dulce Romanie:-)
Enjoy!

joi, 13 septembrie 2012

Gogosile mele pufoase:-)

Daaaa!!!...aceste gogosi sunt foarte pufoase ...si foarte savuroase si foarte super bune si foarte etc,etc...si  de fapt ,le-as putea lauda toata ziua:-))).
Alaturi un pahar de lapte fac deliciul oricarui mic dejun,pranz sau cina.Incercati si veti fi de acord cu mine.
Din ingredientele date mi-au iesit cam 50 de bucati...ca doar suntem neam mare:-)
Spor tuturor!

miercuri, 12 septembrie 2012

Tort Casuta strumfilor,pentru Alessia

A fost ziua lui Alessia...o dulceata de fata!A implinit doi anisori,asa ca cel mai potrivit tort mi s-a parut a  fi unul colorat si plin de viata la fel cum sunt simpaticii strumfii care ne-au incantat si noua copilaria cu toate nazdravaniile lor.Tortul este transpus in adorabila casuta ciuperca din padure,tare draga imi era:-))
La multi ani Alessia!!!
Enjoy!

duminică, 2 septembrie 2012

Muratura de gogosari si conopida conservata la rece

Am pus aceasta muratura dupa reteta lui Leila(Bucataresele vesele).Diferenta e ca am pus si conopida...imi place tare mult combinatia.Am garantata reusita lor, asa ca abia astept sa vina iarna sa ma dau la borcane, arata foarte bine si gustul e beton!!!