Pentru ca esentele tari se pastreaza in sticle(borcane:-)))mici,cel mai simplu si mai bun mod de a conserva ardeii iuti pe care io il stiu este acesta.Mama ii conserva asa de cand ma stiu si dupa parerea mea sunt cei mai gustosi,raman tari ,la fel de iuti si isi pastreaza culoarea intensa si iarna.Simplu si de efect,nu?
Trimit ardeii mei plini de iuteala la Nicol,pentru a participa la Parada Provocarii Dulce Romanie:-)
Enjoy!
-ardei iuti
-otet pentru conserve de 9 grade
-zahar
Mod de preparare:
- Spalam bine ardeii iuti si ii punem pe un prosop sa se usuce bine,eventual ii stergem usor.
- Ii asezam apoi in borcane curate;daca sunt mai mari ii asezam cu codita in sus,daca sunt mai mici,ii punem doar in borcan,in final,nu cred ca conteaza modul de aranjare:-)
- Turnam deasupra lor otet pena se umple borcanul si in fiecare borcan punem cate un sfert de lingurita de zahar.
- Intoarcem de cateva ori borcanele pentru a se combina otetul cu zaharul,apoi punem capacele,sigilam borcanele si le punem la pastrat in camara.Ardeii iuti conservati pentru iarna sunt gata!
Ai niste fotografii senzationaleee!! :*
RăspundețiȘtergereMersi Alina draga!
ȘtergereBig kiss!!!
m-ai omorat...din nou...pozele e belea...
RăspundețiȘtergereHi,hi,hi ce simpatica esti:-)))))
ȘtergereTe pup cu drag Alex1
Reteta, hmm, am citit-o si pe ea, dar ochii mi-au ramas pe pozele de la inceput.Super
RăspundețiȘtergereMersi frumos Johanna!
ȘtergerePup:-)
doamne cat sunt de minunate pozele astea!!!!!!
RăspundețiȘtergereAdor pozele tale!!!!!!!!
Mi-am luat si eu acum un Canon nou, dar pana ma prind de toate cele...... dureaza
Puuup
Miha ma bucur ca-ti plac,ma straduiesc si io;-)
ȘtergereStiu ca dureaza si e asa de greu cu temenii aia fotografici...io nici acum nu stiu sa-l manuiesc cu toate ca am citit manualul ala dintr-un capat in altul.Dar pan' la urma ii dam noi de cap cumva,nu?
Sa-l folosesti cu mare drag si sa ai noroc la el!
Te pup draga.