Ingrediente:
-1 kg.de faina
-350 gr. unsoare de porc
-3 galbenusuri de ou
-coaja de la o lamaie
-lapte batut cat cuprinde
-1 lingurita de bicarbonat
-putina sare
-1 borcan de magiun
-200 gr.nuca macinata
-zahar praf pentru pudrat
Mod de preparare:
- Punem intr-un castron faina,unsoarea,galbenusurile,sarea,coaja de lamaie si adaugam treptat putin lapte batut in care stingem lingurita de bicarbonat.
- Framantam bine pana aluatul este maleabil,usor moale si elastic.
- Impartim aluatul in bile potrivit de mari pe care le intindem in forma rotunda,ca un cerc.Fiecare cerc format il taiem in triunghiuri.La baza lata a triunghiului punem cate o lingurita de magiun amestecat cu nuca macinata.Rulam usor aluatul incepand de la baza lata a fiecarui triunghi.
- Asezam cornuletele formate intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam tava la cuptor,la foc iute pana cornuletele devin aurii.
- Cand sunt gata,le pudram cu zahar praf si le servim fie calde,fie reci.
Ador cornuletele astea!Nu a mai facut mama de un secol iar eu niciodata! :D
RăspundețiȘtergereSenzationala esti ca de obicei! :*
(a cui e manuta aia care "fura" un cornulet?)
Mersi mult Alina!
ȘtergerePune-o pe mama la treaba,ale ei sigur ies mai bune.
Manuta este a fiului meu cel mic,mereu sunt pe langa mine,amandoi,sunt supoterii mei,dar si cei mai mari critici culinari:-)))
Te pup cu drag.
Astept cornultele mamei,ok?
Sunt minunate cornuletele!
RăspundețiȘtergereMersi Timea!
ȘtergereVai, cat de bine arata...si ce poze superbe ai facut!!! Naucitoare de-a dreptul! A cui e manuta aia? :P
RăspundețiȘtergereTe pup!
Mersi Poliana!Ma bucur ca-ti plac.Manuta este a fiului meu cel mic,mare amator de dulciuri:-))))
ȘtergereTe pup si io!
In fiecare zi as manca din cornuletele astea si nu m-as satura :)
RăspundețiȘtergerePupici
Inseaman ca suntem doua;-)))
ȘtergerePupici si de la mine1
Îmi aduc aminte de cornuletele bunici....sunt delicioase:)
RăspundețiȘtergereDaaaa,ai mare dreptate,de cornuletele bunicii cred ca toata lumea isi aminteste;-)
ȘtergereMultumesc de vizita!
Ah, ce pofta mi-ai facut! Sa leshin, nu alta!
RăspundețiȘtergereAndreea si mie mi se intampla mai ales cand intru noaptea pa la bunatati:-)))
ȘtergereSunt super bune.Vad si o manuta care a venit la "furat".
RăspundețiȘtergereDa, sunt grozave.
ȘtergereHotul e fiul meu cel mic:-)
Te pup!
Cornuletele copilariei, n-am mai mancat de un veac, si mama nu are reteta, ea pune la ochi :). Ms. pt. reteta, cred ca le fac in week-end ca prea mi-ai facut pofta.
RăspundețiȘtergereAstept impresii;-)
ȘtergereEu cred ca sunt singura care nu a mancat asa ceva...trebuie sa-mi educ putin bunicile ca asa nu se poate...
RăspundețiȘtergerePoi Alex da,ar cam fi cazul sa le pui putin la punct pe bunicile tale,trebuie sa vorbesti candva copiilor tai de cornuletele bunicii,nu?Astept vesti daca ai reusit;-)
ȘtergereTe pup draga mea!
Ce buuunee!
RăspundețiȘtergereSi arata atit de bine!
Amintirea mea legata de aceste cornulete este o imagine cu o tava neagra, mare, abia scoasa din cuptorul sobei cisma, pe care stau insirate cornuri ceva mai marisoare si usor bronzate, cu ceva magiun caramelizat in jur, pe care abia asteptam sa il dezlipesc cu un cutit si sa il rontai.
La fel simt si io!
ȘtergereMultumesc si va mai astept!
Buna seara,arata extraordinar cornuletele. Va rog mult, daca puteti sa imi spuneti cam ce cantitate inseamna *cat cuprinde* .
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!
Buna seara,
Ștergere''cat cuprinde'' eu zic ca trebuie atata lapte pana aluatul este nelipicios,usor elastic,unsuros si fin.
Eu de obicei incep sa pun o lingura,framant bine,apoi mai adaug una si tot asa pana imi rezulta un aluat ca si cel descris mai sus.Nu trebuie o cantitate precisa,va asigur ca aluatul de framanta asa de bine incat ca veti da seama cat lapte trebuie sa puneti.Toata ideea este ca trebuie sa puneti putin cate putin,pe rand.
Daca doriti sa ma mai intrebati ceva sunt aici.
Multumesc si eu pentru vizita,va mai astept.
Seara frumoasa va doresc!
buna!imi spune'ti si mie ce e magiunul asta?
RăspundețiȘtergereBuna!Bine te-am gasit:-)
ȘtergereMagiunul de prune este o dulceata din prune fiarta foarte mult pana se ingroasa tare si in care nu se pune zahar.Mai multe detalii gasesti aici:http://angi-food.blogspot.ro/2012/09/magiun-de-pruneo-dulceata-pregatita-in.html
Daca mai doresti sa ma intrebi ceva,sunt aici si iti raspund cu placere.
O seara buna si multumesc de vizita:-)