vineri, 13 iulie 2012

Somon marinat pe pat de dulceata de portocale



Gust rafinat,prezenta eleganta,combinatie ireprosabila...cateva din caracteristicile acestui preparat.
Enjoy!

Ingrediente:
Somon marinat:
-4 bucati de somon(cam de 120-150 gr.bucata) sau un file pe care il taiem in 4 bucati
-coaja de la 4 portocale(pulpa o punem deoparte)
-coaja de la 4 lamai
-100 gr.zahar brun(sau 50 gr.brun-50 gr.alb)
-1/2 canita de whisky
-sare
-2 lingurite de icre rosii(cine are caviar rosu)
-1 l ulei de masline(ulterior il veti putea folosi la alte preparate)
-verdeata(salata,rucola,ce doriti)

Sosul de ulei:
-100 ml.ulei de masline
-1 legatura fire chives

Crema de mustar:
-2 lingurite de mustar Dijon
-200 ml.de smantana grasa
-1/2 lingurita piper boabe proaspat macinat

Dulceata de portocale:
-1 lingurita de otet alb
-3 lingurite de zahar
-portocalele decojite ramase

Mod de preparare:
Somon marinat:
1.Ungem fiecare bucata de somon cu coaja de lamaie si de portocala,presaram deasupra lor zaharul brun,sare si turnam si toata cantitatea de whisky.Le asezam pe o farfurie pe care o acoperim cu o folie.Dam totul la rece pentru 2 ore.

Sosul de ulei:
2.Incalzim uleiul cat sa fie usor fierbinte si il turnam peste firele de chives bine maruntite.Amestecam energic pana uleiul imprumuta culoarea verde,dupa care strecuram sosul format si il punem deoparte.

Crema de mustar:
3.Punem in smantana mustarul si piperul proaspat macinat si batem bine pana devine o spuma.Dam la rece pana in momentul servirii.

Dulceata de portocale:
4.Taiem portocalele fasii,dar fara pielite,le punem intr-un vas pe foc,adaugam otetul,zaharul si lasam la foc moderat pana se formeaza un sos sticlos si grosut.

5.Scoatem bucatile de somon de le rece si le curatam foarte bine de coaja citricelor(de marinata).Intr-o cratita sau vas inalt turnati litrul de ulei de masline,puneti vasul pe foc la temeratura mica si puneti fileurile de somon(sa fie complet acoperite de ulei).Nu asteptam sa se incalzeasca uleiul deoarece nu vrem ca pestele sa faca crusta,vrem sa fie cat mai suculent.Acesta este si motivul pt.care il gatim in baia calda de ulei,cam 5 minute.Scoatem apoi bucatile pe un servetel absorbant.Uleiul ramas il vom putea folosi apoi la alte mancaruri.
6.Incepem sa asezam pe farfurie cate o portie asa:
Asezam verdeata,felii de portocala din dulceata,deasupra un file de somon pe care presaram fire de chives taiate marunt si o jumatate de lingurita de icre rosii(sau caviar).Langa stropim cu putin sos de ulei si punem o lingura de crema de mustar.


7.Servim totul cald.
Pofta buna!


9 comentarii:

  1. Arata superb, imi place somonul, e za best! Ti-a iesit foarte bine, o culoare minunata, iar combinatia cred ca e un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat si cu crema de mustar m-ai dat gata.
    Simplu de facut dar....elegant !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata absolut superb!O combinatie interesanta de gusturi fine...trebuie neaparat incercata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,asa este o combinatie interesanta,dulce-sarat este ceva foooarte pe placul meu.
      Mutumesc de aprecieri!
      Cu stima:-)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...