marți, 19 iunie 2012

Rose water Angel's Cake


''Angel's cake''...o denumire celebra ,cu o reputatie pe masura.
Este un blat atat de fin si de rafinat ,pe cat de simplu de pregatit ,pe atat de gustos.
Adaosurile sau personalizarea acestui desert( in viziunea personala a fiecaruia)este foarte variata.De la vanilie ,matcha,fructe,scortisoara,diferite creme,diferite lichioruri ,pana la apa de trandafiri,varianta aleasa de mine.
Am facut o alegere buna care s-a scontat cu un desert pe masura,caci am fost fascinata de aroma trandafirie izbitor de profunda si de aspectul si textura incredibil de pufoase.
Conclud ca acest tort isi merita din plin reputatia pe care si-a facut-o de-a lungul timpului :-)
Asadar,enjoy ''Rose water Angel's Cake''!
Ingrediente:
-70 gr.faina
-90 gr.zahar praf
-putina sare
-190 gr.albus(~ aprox. 6 albusuri)
-1/2 lingurita cream of tartar
-1-2 lingurita apa de trandafiri
-90 gr.zahat praf

Decor:
-dulceata de trandafiri
-petale de trandafiri glasate

Mod de preparare:
1.Intr-un castron cernem bine faina cu sarea si cu zaharul praf.Punem totul deoparte.
2.In alt castron batem albusurile pana spuma rezultata este teapana,apoi adaugam cream of tartar ,zaharul si continuam mixarea.Trebuie sa ne rezulte o spuma tare si usor sclipitoare.

3.Adaugam la albusuri ingredientele cernute ,treptat,cam in patru transe,dupa care punem si apa de trandafiri.
Omogenizam totul bine de sus in jos pana avem un amestec omogen.

4.Turnam amestecul rezultat intr-o forma rotunda fara sa o ungem cu nimic.
Daca aveti forma speciala pentru Angel's cake,e foarte bine.Eu nu o am,de fapt nici nu am vazut-o in magazine,dar am avut o alta forma la fel de draguta.
5.Dam forma la cuptor pana blatul este patruns si trece testul scobitorii.
Dupa ce este gata o scoatem din cuptor,o lasam sa se tempereze,apoi o rasturnam si scoatem blatul. 

6.Punem in mijlocul tortului dulceata din petale de tandafiri si decoram suprafata cu petale glasate in miere.

Gata !Acum putem servi aceasta minunatie parfumata.
Rose water Angel's Cake este demential,si nu exagerez deloc cand spun acest lucru;-)
Pofta aromata va doresc!

8 comentarii:

  1. Ce prajitura delicioasa si cat de bine arata!Superba!De unde ai platoul?
    Te tzuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alinutza ,platoul l-am cumparat de la targ la un pret ffffffffff.mic.Si mie imi place tare mult.
      Neaparat sa faci tortul asta,e asa de bun!
      Te pup cu drag.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Cristina, este atat de fina!!!Mi-a placut tare mult si am s-o mai fac si in alte combinatii.
      Te pup.

      Ștergere
  3. buna ziua. cu ce pot sa inlocui cream of tartar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,
      nu stiu cu ce ati putea inlocui cream of tartar,dar nu este nicio problmea daca veti face reteta fara acest praf.
      Am mai pregatit-o si eu fara cream of tartar si a iesit la fel de bine:-)Incercati cu incredere!
      Multumesc pentru vizita,va mai astept pe la mine!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...