Dragi prieteni, pentru azi v-am adus o rețetă foarte interesantă:''paste cremoase cu fasole albă de la Sun Food''.
În câteva cuvinte vă spun că este super delicioasă.
Piureul cremos de fasole, în contrast cu textura ușor crocantă de la broccoli, pastele în care fasolea albă Sun Food se cuibărește, toate împreună fac ca acest fel de mâncare să fie unul foarte gustos și sățios.
Găsiți și voi conservele de fasole alături de multe alte sortimente pe site-ul www.sunfood.ro., sau pe pagina lor de Facebook.
Enjoy!
Ingrediente:
-1 cutie de fasole albă Sun Food
-1 ceapa albă potrivit de mare
-1 broccoli
-300 gr. spanac
-400 gr. paste scoici
-sare și piper
-ulei de măsline
-1 lingură busuioc tocat
*Pentru piureul cremos de fasole;
-1 cutie de fasole albă Sun Food
-2 linguri de smântână grasă
-sare și piper
-1 cățel de usturoi
*Topping:
-200 gr. prosciutto
*Mai avem nevoie de:
-frunze de busuioc pentru decor
Mod de preparare:
*Pentru început;
1.Punem pastele la fiert în apă cu sare, apoi, când sunt fierte le spălăm sub apă rece și le scurgem bine.
2.Tăiem ceapa cubulețe mărunte.
3.Tăiem prosciutto în fâșii fine.
4.Tăiem broccoli în buchetele potrivit de mari, cotorul îl curațăm de coajă și îl tăiem în cuburi.
5.Spălăm spanacul și îl scurgem de apă.
*Pregătim piureul cremos de fasole albă;
1.Punem în vasul unui blender o conservă de fasole cu tot cu zeamă.
2.Adăugăm sare, piper, cele 2 linguri de smântână, cățelul de usturoi și blendăm totul foarte bine până ne rezultă o pastă cremoasă.
*Pregătim pastele cu piureul cremos de fasole;
1.Punem într-o tigaie înaltă uleiul.
2.Adăugăm fâșiile de prosciutto și le rumeni până sunt crocante. Le scoatem și le punem într-un castronel. Le punem deoparte, vom avea nevoie de ele la final.
3.În uleiul în care am prăjit prosciutto, adăugăm ceapa și o călim cam 5 minute până este bine rumenită.
4.Peste ceapă adăugăm buchețelele de broccoli, cotorul tăiat și sotăm totul cam 2-3 minute. 5.Adăugăm un pahar de apă, acoperim tigaia și lasăm sa dea un clocot, moment în care adăugăm și frunzele de spanac. Punem sare, piper și mai lasăm sa fiarbă la foc mediu alte 5 minute.
6.După acest timp, când legumele sunt pătrunse, adăugăm boabele de fasole, piureul de fasole și amestecăm lejer cu o spatulă.
7. Lăsăm tigaia la foc mediu până se înfierbântă tot, moment în care adăugăm lingura de busuioc tocat.
8.Tragem deoparte, punem pastele în bol și servim cu prosciutto crocant și frunze de busuioc deasupra.
Poftă mare vă doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu