joi, 11 iunie 2020

Mousse de piersici Sun Food


Bun găsit prieteni dragi❤️! 
Pentru azi, am un desert foarte rapid și super gustos, care se pregătește cu ingrediente puține. 
Piesa de rezistență sunt piersicile de la Sun Food. 
Un gust aromat, fin, elegant și o textură, la fel, pe măsură. 
Așadar, vă invit cu drag să savurati '' mousse de piersici Sun Food''. 
Enjoy!



Ingrediente:
*Mousse:
-1 conservă de piersici Sun Food
-60 gr. zahăr
-2 linguri zeamă de lămâie
-60 ml. apă rece
-1 lingurita gelatină
-300 ml. frișcă
*Topping:
-1 conservă de piersici Sun Food
-5 linguri de zahăr
-1 lingură esență de lămâie
-1 lingură zeamă de lămâie
-1 linguriță coajă de lămâie
-1 fir de mentă
*Decor:
-frunze de mentă

Mod de preparare:
*Pentru început...
1.Desfacem conserva de piersici Sun Food și o scurgem bine de zeamă.
2.Luăm 4 bucăți de piersici, le tăiem cubulețe mărunte și le punem deoparte.
3.Restul piersicilor le punem într-un blender.
4.Adăugăm zahărul, zeama de lămâie și mixăm bine până obținem un piure.Îl lăsăm deoparte.
5.Într-o crăticioară punem apa și gelatina. Lăsăm să stea cam 5 minute la hidratat, după care, adăugăm zahărul și punem totul la foc mediu.Lăsăm cam 3-4 minute pe foc până se topește zahărul, dar avem grijă să nu dea în fiert. După acest timp, tragem crăticioara deoparte și lăsăm să se răcească.
6.Turnăm amestecul de gelatină peste piure și mai blendăm până obținem un amestec omogen.
7.Adăugăm la piure bucățelele de piersici și le încorporăm în amestec amestecând cu o spatulă.

8.Dăm piureul puțin la rece și între timp, batem frișca spumă.
9.Adăugăm la friscă piureul de piersici și omogenizăm ușor cu un tel.
10.Turnăm amestecul în 6-8 pahare, sau castronele și apoi le dăm la rece pentru minim 2 ore.

*Cu puțin timp înainte de a servi mousse-ul de piersici, pregătim topping-ul;
1 Desfacem conserva de piersici Sun Food și o scurgem bine de zeamă.
2.Tăiem felii subțirele jumătățile de piersici din conservă.
3.Le punem într-o tigaie împreună cu zahărul, coaja și zeama de lămâie, firul de mentă și punem tigaia pe aragaz.Dăm focul mare până acestea dau câteva clocote, (cam 5 minute) și până sosul începe să se lege.
4.Adăugăm esența, mai lăsăm 2 minute la foc iute, după care, tragem tigaia deoparte și lăsăm să se tempereze.

*Asamblăm desertul;
1.Înainte de a servi mousse-ul, scoatem de la rece paharele (sau castroanele) și punem deasupra câte 2-3 linguri de topping de piersici.
2. Decorăm cu frunze de mentă și apoi servim foarte rece.
Poftă mare vă doresc! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...