Astăzi vă aduc o rețetă simplă, cu iz mexican, a unui fel de mâncare cu ficat care este servit în mod obișnuit de către familiile din Mexic.
Ficatul nu este un gust universal și se pare că nu există un termen de mijloc în ceea ce privește gustul, de aceea, oamenii fie îl urăsc, fie îl iubesc.
Dar, pentru ca este foarte sănătos și este o sursă excelentă de fier, eu zic că merita sa ii dati o sansa :)
Higado encebollado, este un fel de mâncare tradițional mexican care continuă să fie prezent în bucătăriile sud-americane unde de multe ori îl găsim acompaniat de tortillas.
Variantele de condimentare sunt diferite de la regiune la regiune și de la om la om. De exemplu, unii adaugă zeamă de lămâie și de portocală când gătesc ficatul. În Oaxaca, ficatul se pregătește în roșii. Această variantă am ales-o și eu, folosind conserva de roșii cuburi Sun Food.
La final, un deliciu gastronomic de mare artă .
Deci, dacă vă atrage acest fel de mâncare, nu uitați că înainte de a vă apuca de treabă musai să dați o vizită pe site-ul www.sunfood ro, sau pe pagina lor de Facebook pentru a vă lua conservele necesare.
Enjoy!
Ingrediente:
-0.5 kg. ficat de vită
-2 cepe, una albă, una roșie
-2 ardei iuți
-1 conservă de roșii cuburi Sun Food
-3 căței de usturoi
-5 boabe de piper
-ulei
-sare și piper
*Pentru garnitură:
-1 conservă de fasole roșie Sun Food
-2 căței de usturoi
-ulei de măsline
-sare și piper
-1 lingură de pătrunjel tocat
*Mai avem nevoie de:
-pilaf, a doua garnitură pentru mâncarea noastră.
Mod de preparare:
*Pentru început;
1.Curățăm ceapa și o tăiem rondele.
2.Curățăm ardeii iuți și ii tăiem fâșii pe lung.
3.Usturoiul îl curățăm.
4.Tăiem felii potrivit de mari ficatul de vită.
5.Desfacem conserva de roșii Sun Food.
*Pregătim ficatul;
1.Într-un mojar punem cățeii de usturoi, boabele de piper și le pisăm bine, după care, adaugăm o linguriță de apă și continuăm să pisăm totul până obținem o pastă.
2.Întindem bine pasta rezultată peste feliile de ficat și le pudrăm cu puțină sare.
3.Punem o tigaie la foc cu puțin ulei. Prăjim lejer pe ambele părți feliile de ficat până încep să capete o culoare frumoasă, rumenă.
4 Le scoatem din tigaie și adăugăm rondelele de ceapă și fâsiile de ardei iute. Le călim vreo 3 minute până acestea se înmoaie.
5.Punem înapoi în tigaie ficatul, adăugăm conserva de roșii Sun Food, mai potrivim gustul cu sare și lăsăm totul la foc mediu până sosul format scade și capătă o consistentă grosuță.
*Pregătim un pilaf, până pregătim și a doua garnitură, cea de fasole.
*Pregătim garnitura de fasole;
1.Punem într-o tigaie mai mică câteva linguri de ulei și usturoiul tăiat rondele fine.
2.Îl călim puțin, apoi adăugăm fasolea, sare, piper și călim totul la foc iute cam 4-5 minute.
3.Presărăm pătrunjelul, mai călim 1 minut, după care tragem tigaia deoparte.
*Servire;
1.Punem pe o farfurie ficat cu ceapă și roșii, garnitură de fasole, pilaf și servim totul cu ardei iute.
Poftă bună vă doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu