duminică, 30 iunie 2019

Omleta greceasca cu umplutura de rosii Sun Food

Verdețurile sunt foarte des cultivate și apoi preparate în Grecia, dar nicăieri nu sunt mai comune decât în Insula Creta.
Verdețurile sunt servite aproape la fiecare masă și pregătite într-o mulțime de feluri. 
Alături de ele, la fel de populare sunt și ouăle. 
Dacă în SUA ouăle domină micul dejun, în Grecia, ele sunt servite ca și aperitive, sau mezethes, adică varianta grecească a antreurilor, ca să acompanieze vinul, sau ca și o gustare târzie a dimineții. 
"Omleta greceasca cu umplutură de roșii cuburi Sun Food", este o variantă mai altfel a mâncării Grecești, "strapatsada", cunoscută și sub numele de kagianas, sau melemeni. În varianta originală ouăle bătute sunt amestecate împreună cu roșiile și apoi gătite împreună.
În oricare mod încercați acest fel de mâncare, rezultatul este la fel de gustos.
Dacă vă face poftă și doriți să pregătiți această rețetă, nu uitați mai întâi să faceți o vizită pe site-ul www.sunfood.ro, sau să vizitați pagina lor de Facebook.
Enjoy!

Ingrediente:
-6 ouă
*Pentru umplutură :
-1 conservă de roșii Sun Food
-8 fire de ceapă verde
-1 ceapă roșie
-2 căței de usturoi
-1/2 legătură de mărar
-2 crenguțe de cimbru
-ulei de măsline
-sate și piper
*Mai avem nevoie pentru servire de:
-salată verde, lămâie
-(opțional) sos de ardei iute, muștar Dijon boabe
*Decor:
-crenguțe de cimbru


Mod de preparare:
*Pentru început;
1 Curățăm și tăiem ceapa roșie fâșii fine.
2.Ceapa verde o tăiem rondele mărunte.
3.Mărarul îl tocăm.
4.Desfacem de pe crenguțe frunzulițele de cimbru.
5.Usturoiul îl curățăm și îl tăiem rondele fine.
6. Desfacem conserva de roșii Sun Food.
7.Spargem ouăle și le batem bine cu un tel și un puțină sare.

*Pregătim umplutura;
1.Punem puțin ulei de măsline într-o tigaie și adăugăm ceapa roșie și cea rondele.
2.O rumenim bine, apoi adăugăm roșiile cuburi din conserva Sun Food. Lăsăm sa fiarbă la foc iute cam 5 minute.
3.Acum adăugăm mărarul, usturoiul, frunzulițe de cimbru, potrivim gustul cu sare, piper și lăsăm la foc iute până roșiile fierb bine și scade tot lichidul.Trebuie să ne rezulte o compoziție cremoasă, aromată .

*Acum...
4.Golim umplutura într-un castron, spălăm tigaia, o punem din nou pe foc.
5.Adăugăm puțin ulei de măsline, îl lăsăm să se încingă și turnăm ouăle bătute.
5 Prăjim omleta lejer pe o parte, apoi o răsturnăm pe o farfurie și o întoarcem și pe cealaltă parte să se rumenească ușor.
6.Când este gata, întindem umplutura peste omletă și apoi o pliem în două .
7. O așezăm pe un platou alături de salata verde.
Servim fierbinte cu sosuri.
Poftă mare vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...