vineri, 30 noiembrie 2018

Rulada cu crema de fasole Sun Food si usturoi


Suntem deja foarte aproape de magicele Sărbători de Crăciun. 
Dar, până atunci, haideti să ne bucurăm de luna aceasta, mai exact de luna usturoiului.
Și reteta de azi va avea usturoi, o aromă plăcută și perfectă as zice eu, deci, vă prezint o gustare, un aperitiv super pentru orice ocazie :"ruladă cu cremă de fasole și usturoi".
Credeți-mă, această combinație inedită este excepțională !
Crema fină de fasole are tot farmecul, este specială!
Neapărat de încercat, așa că, dacă vă face cu ochiul această ruladă, nu uitați să luați fasolea albă și fasolea roșie de pe site-ul www.sunfood.ro, sau puteți face o vizita pe pagina lor de facebook.
Enjoy!
Ingrediente:
*Foaie ruladă:
-5 ouă
-2 linguri de smântână
-2 linguri de făină
-50 gr. cașcaval ras
-1 praf de copt
-sare și piper
*Crema de fasole Sun Food:
-2 conserve de fasole albă Sun Food
-1 conservă de fasole roșie Sun Food
-4 căței de usturoi dați prin răzătoare
-1 lingură de smântână
-1 lingura de unt
-1 gălbenuș de ou ( de la foaia de ruladă)
-sare și piper
*Mai avem nevoie de: 
-100 gr. cașcaval ras
-2 linguri de pătrunjel tocat

Mod de preparare:
* Pentru inceput;
1.Pregătim o tavă mare de cuptor cu dimensiunea de 40/35 cm. și o tapetăm cu hârtie de copt.
2.Pornim cuptorul la 180 grade.
*Pregătim foaia de ruladă:
1.Punem într-un castron albușurile de ouă și le batem spumă cu puțină sare.
2.După ce spuma este tare, adăugăm 4 gălbenușuri, cașcavalul, smântâna, făina, praful de copt și piper.
3.Omogenizăm lejer cu o lingură de lemn, cu mișcări de sus în jos.
4.Turnăm compoziția în tavă și o nivelăm cu o spatulă.
5.Dăm tava la cuptorul încins și o lăsăm vreo 10-15 minute la foc mediu, până este aurie.

*Între timp...
1.Întindem pe masă o bucată de folie alimentară mai mare puțin decât tava.

2.Presarăm peste tot cașcavalul ras și amestecat cu pătrunjelul tocat.
*Pregătim crema de fasole:
3.Punem într-un robot de bucătărie fasolea albă scursă de zeamă.
4.Adăugăm sare, piper, usturoiul, smântâna, untul, galbenusul și mixăm bine până ne rezultă o pastă fină, omogenă.

*Asamblare:
1.Când foaia este gata coaptă, o scoatem din cuptor și așa fierbinte cum este, o răsturnăm peste stratul de cașcaval. O lăsăm să stea așa până se temperează.
2.Răsturnăm crema de fasole pe foaia de ruladă.
3.Presarăm deasupra cremei fasolea roșie din conserva Sun Food scursă de zeamă și limpezită bine cu apă rece.

4.Începem sa rulăm pe lung, strângând ușor de folie.

5.Când am terminat de rulat, strângem și sigilăm bine capetele și dăm rulada la rece pentru cel puțin 2 ore.
6.Se servește feliată, ca aperitiv, sau ca gustare.
Poftă bună! 

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...