vineri, 1 decembrie 2017

Papricas usturoiat de linte, servit cu chiftelute in coji de chifle

Bine v-am găsit dragilor!
Vreme rece în luna usturoiului, nu-i așa?
Ce îmi place mult la vremea asta mai posomorâtă este că pot sta mai mult în casă și să gătesc mâncăruri mai speciale.
Îmi place mirosul de mâncare proaspăt gătită, dar mai ales pofta cu care o servesc după aceea :)
Am ales de data aceasta o reteta pentru voi care are iz de usturoi si cu linte, noul sortiment de conservă de la Sun Food.
Am pregătit zilele trecute niște chiftelute minunate din linte.
Azi m-am gândit sa pregătesc chiftelute din carne, langa o garnitura din linte.Am făcut un delicios papricaș usturoiat de linte și chifteluțe din carne servite in chifle aromate cu usturoi, totul garnisit la final cu un topping de cașcaval.
O nebunie!
Abia aștept sa îmi spuneți impresiile și neapărat sa faceți o vizită și voi pe site-ul www.sunfood.ro,  sau pe pagina lor de facebook pentru a lua conservele preferate.
S-aveti spor și pofta buna!


Ingrediente:
Chifle:
-500 gr. făină albă
-25 gr. drojdie proaspătă
-1 lingură de zahăr
-250 ml. apa caldă
-½ linguriță de sare
-50 ml. ulei
-1 ou
Chiftelute:
-250 gr.carne de vita
-250 gr.carne de porc
-80 ml.lapte
-4 felii de paine tare
-1 lingura faina de malai
-1 ceapa
-1 ou
-2 linguri de miere
-2 lingurite de patrunjel
-1/2 lingurita sare
-1/4 lingurita piper
-1/4 lingurita nucsoara
1/4 lingurita de chimen
-1/8 lingurita ghimbir macinat

Papricaș de linte:
-1 cutie de linte Sun Food 
-2 cepe albe
-1 ceapă roșie
-1 ardei galben
-1 ardei roșu
-5 căței de usturoi 
-1/2 linguriță amestec de ierburi uscate (busuioc, oregano, coriandru)
-1 lingură de verdeață tocată 
-1 lingură cu vârf de făină
-150 ml. smântână grasă 
-1 gălbenuș de ou 
-3 linguri de lapte
-sare și piper
-ulei de măsline 
Pentru aromatizat chiflele;
-4 căței de usturoi raşi 
-40 gr. unt
Mai avem nevoie de:
-150 gr. cașcaval (mozzarella)
-verdeața tocată

Mod de preparare: 
*Pregatim chiflele;
1.Punem faina cernută într-un vas mare.
2.Într-un castronel dizolvăm cu puțină apă caldă drojdia si zahărul.
3.Facem in faină o adâncitură si turnăm in ea drojdia dizolvată.Amestecăm cu o furculiță foarte usor încorporand si putină faină.Când avem o maia mai moale, lăsăm totul sa stea puțin la dospit.
4.Punem apoi sarea, oul, uleiul si treptat adăugăm si câte putină apă.Framântăm până ce aluatul devine elastic, este mătăsos si se desprinde ușor de pe vas.
5.Dăm aluatului forma unei bile mari pe care o așezăm într-un castron.Acoperim castronul cu o folie si îl lăsăm la dospit, la loc cald, pentru 50 de minute sau, până aluatul își dubleaza volumul de 1.5 ori.
6.După ce timpul de dospire a trecut, răsturnăm aluatul pe masa pudrată cu putină faină.Pudrăm cu făină si aluatul ca să nu se prindă de mâini.
7.Cu mâinile începem încet sa presăm aluatul si să îi dăm o forma de rulou gros cam cat un baton de salam si apoi il tăiem in bucățele cam de 10 cm. fiecare.
8.Luăm fiecare bucățică si o modelăm între palme până are o formă rotundă, asemenătoare unei mingi de tenis.
9.Acoperim mingiuțele rezultate cu un prosop si le lăsăm la dospit pentru alte 30 de minute.
10Așezăm chiflele in tăvi mari de cuptor in care punem câte o bucată de hârtie pergament pudrată cu putină faină.

11.Dăm tăvile la cuptor si coacem chiflele 30 de minute, sau, până au o culoare rumen-aurie.Când sunt gata, le scoatem si le lăsăm să se răcească.

*Papricaș usturoiat de linte:
1.Punem cepele, ardeii și usturoiul tăiat mărunt într-o tigaie încinsă și le călim pe toate împreună până se rumenesc.
2.Desfacem si scurgem bine de zeamă conserva de linte Sun Food și o adăugăm la legumele din tigaie.
3.Potrivim gustul cu sare, piper și adăugăm amestecul de ierburi aromatice.Lăsăm totul la foc mediu cam 10 minute.

4.Între timp, amestecăm smântâna cu făina, laptele si cu gălbenușul de ou.
5.Turnăm amestecul de smântână în tigaie și amestecăm ușor cu o lingură de lemn până papricașul începe să se îngroașe. 
6.Lăsăm să fiarbă la foc iute încă vreo 5 minute, adăugăm verdeața tocată, după care luăm tigaia de pe foc.

*Pregatim chiftelutele;
1.Tocam carnea de vita si de porc.
2.Punem laptele intr-o cratita si il punem la foc mic.Taiem coaja de la paine si o rupem bucatele.Punem painea in vasul cu lapte.Painea va incepe sa absoarba laptele.Cu un tel amestecam bine pana totul devine ca si o pasta.Luam cratita de pe foc si apoi lasam compozitia sa se raceasca.
3.Punem carnea tocata intr-un vas, adaugam ceapa data prin razatoare, sarea, mierea, condimentele, oul, faina de malai si apoi mixtura de lapte.
4.Cu mainile, cu miscari usoare omogenizam toata compozitia.Rupem amestecul in bucatele mici si formam in palme, bile rotunde.Le dam apoi prin faina.
5.Le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei pana le ajunge la jumatate.Le lasam pana sunt aurii, apoi le scoatem pe un servet de bucatarie si le punem deoparte.

*Asamblam chiflele;
1.Scobim la mijloc chiflele și le scoatem miezul.
2.Într-o tigaie punem untul și usturoiul ras.Călim puțin până se înmoaie, apoi cu acest sos format, pensulăm interiorul fiecărei chifle.
3.Asezam chiflele într-o tavă și le dăm la cuptor pentru 10 minute.
4.Le scoatem si umplem fiecare scobitură cu papricaș usturoiat de linte.
5.Deasupra așezăm câte o chifteluță.
6.Presarăm peste tot cașcavalul ras.

7.Dăm din nou tava la cuptor la foc iute, până cașcavalul se topeste și se rumenește frumos. 
8.Când scoatem tava de la cuptor, presarăm deasupra verdeața tocată mărunt și servim fierbinte. 
Pofta buna sa aveti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...