Ei prieteni buni, luna asta vreau sa va prezint două noi sortimente de conserve Sun Food, mai precis linte și fasole roșie.
Le laud cu mare drag, căci sunt de-a dreptul delicioase.
Și cum fasolea merge bine cu usturoi, azi vă prezint o rețetă cu iz de usturoi.
Am pentru voi o idee mai inedită: plăcinte cu fasole roșie, mușchi file și mujdei....da, da....ceva absolut grozav.
Făcute în premieră și așa mai cu semnul întrebării privind rezultatul final, sa știți că i-am dat gata pe cei ai casei cu această combinație.
Plăcintele sunt coapte la cuptor, moi și aromate cu mujdeiul de usturoi și umplute cu super gustoasa și sațioasa conservă de fasole roșie.
Am adăugat și un pic de mușchi file pentru a îmbunătăți gustul și consistenta umpluturii...asta în cazul în care nu le vreți de post.
Cine se încumetă sa le încerce primul?
Pentru o gustare pe cinste, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și de o vizită pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook pentru a va lua conservele necesare.
Aștept cu drag impresii dragilor!
Ingrediente:
Aluat:
-1 kg. faina
-2 oua
-3 linguri zahar
-50 gr. drojdie
-1 lingurita sare
-50 ml. ulei
-600 ml. apa calduta
Umplutură:
-1 conservă de fasole roșie Sun Food
-2 cepe potrivite
-200 gr. mușchi afumat
-1-2 linguri ulei de măsline
-sare si piper
-1 lingură mare de pătrunjel tocat
Mujdei de usturoi:
-5 căței de usturoi
-puțină sare și piper
-2 linguri de ulei
-50 ml. smântână grasă
Mai avem nevoie de:
-1 ou pentru uns plăcintele
-2 linguri de lapte
Pentru decor:
-verdeata tocata (daca aveti niste fire de chives, este ideal :)
Mod de preparare:
*Pregătim aluatul de plăcinte;
1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta, apoi sarea si cele doua oua batute.
2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare.
3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa .Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta elastica, dar in acelasi timp pufos.
4.Adaugam uleiul si mai framantam energic inca o data pana totul este bine incorporat.
5.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea la dospit, la loc caldut si ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.
6.Dupa acest timp rasturnam aluatul din vas pe masa de lucru si il rupem in 15 bucatele egale.Le dam o forma rotunda, ca si o bila si le lasam sa mai stea la dospit inca vreo 15 minute.
*Pregătim umplutura de fasole rosie;
1.Desfacem conserva de fasole roșie Sun Food și o scurgem bine de zeamă.Punem apoi fasolea deoparte.
2.Curățăm ceapa și o tăiem cubulețe mărunte.
3.Mușchiul afumat îl tăiem întâi în felii subțiri și apoi pe lung în fâșii fine.
4.Punem într-o tigaie uleiul de măsline.Rumenim mușchiul file, apoi adăugăm ceapa.
5.Prăjim totul bine la foc mediu, apoi adăugăm fasolea roșie, sare și piper după gust.
6.Mai lasăm la foc iute cam încă 4-5 minute amestecând constant, adăugăm verdeața apoi tragem tigaia de pe foc.
*Pregătim mujdeiul;
1.Curățăm usturoiul și îl dăm prin răzătoarea fină.
2.Îl amestecam bine într-un castronel cu sare și piper, adăugăm uleiul, smântâna și continuăm să amestecăm până la omogenizarea completă.
3.În final trebuie sa ne rezulte un sos gros și vâscos.Îl punem deoparte.
*Apoi...
1.Batem oul bine cu laptele într-un castron.Îl punem deoparte.
*Pregatim placintele;
1.Pudram apoi masa cu faina.
2.Luăm câte o bilă de aluat și o întindem în foaie subțire.
3.Ungem jumătatea de plăcintă cu mujdei de usturoi, apoi deasupra mujdeiului punem câte 2-3 linguri generoase de umplutură de fasole.
4.Inchidem ca un portofel, presam bine marginile si înțepăm plăcinta peste tot cu o furculiță.
5.Când am terminat de umplut toate plăcintele le lăsăm să se odihnească și să mai dospească cam 1o minute.
6.În acest moment, pornim cuptorul la 220-250 grade.
7.Punem pe o tavă de cuptor hârtie de copt și așezăm plăcintele.
8.Le ungem cu oul bătut cu lapte și dăm tava la cuptor, pentru 10, maxim 15 minute, sau până când plăcintele sunt aurii.
Nota:
La mine coacerea nu a durat mai mult de 1o minute și sincer nici nu le-as fi lăsat mai mult, deoarece se întăresc și apoi le este schimbată textura.
Deci, ca și concluzie, timpul de coacerea sa fie undeva în jur de 10, maxim 15 minute.
9.Când am terminat de copt toate plăcintele, le scoatem din tavă și le servim simple, sau cu smântână.
arata bine !!
RăspundețiȘtergereCe bine arata,merita incercata reteta,e un deliciu,multumesc
RăspundețiȘtergere