joi, 8 decembrie 2016

Rulada de carne cu merisoare si ananas in manta foietata

Rulada de curcan cu ananas si merisoare in manta foietata
Am incercat sa aduc acestei rulade de curcan niste ''asociati'' care sa ii puna in valoare atat textura cat si aroma.Am facut o alegere buna cand am ales ananasul si merisoarele.Aroma lor puternica, dar in acelasi timp discreta, in combinatie cu gustul placut acrisor al merisoarelor si usor dulceag al anansului, au facut ca gustul si textura rulazii de curcan sa fie una surprinzatoare.Tuturor le-a placut mixul acesta dulce-sarat si avalansa de arome. 
A fost un fel de baza deosebit si foarte consistent pe care l-am servit alaturi de cartofi copti in untura, morcovi glazurati cu portocale, naut in folie si pastai aite.
Cine dorea, putea completa tot acest regal cu gusturi cu o dulceata din ardei iute si un sos din porumb cu hrean.
Deosebit de placut acest fel principal...parca si acum ii simt aroma. 
Cu siguranta voi mai repeta reteta si poate chiar voi incerca o alta combinatie.
Savurati!
Ingrediente:
-1.5 kg. piept de curcan, fara piele
-sare si piper
-150 gr. merisoare uscate
-200 gr. ananas cubulete Sun Food
-1 cub mic de unt
- 800 gr. aluat frantuzesc
-1 ou batut bine cu o lingura de lapte
-ulei de masline
-3-5 crengute de rozmarin
-5 frunze de salvie
-4-5 frunze uscate de curry
-1-2 mandarine (sau portocale)
-8-10 boabe de piper sichuan
-4-5 catei de usturoi
-1 ceapa crestata in 4
-2 morcovi taiati in doua pe lung
-1/4 lingurita boia afumata
-1 varf de cutit piper macinat
-1/4 lingurita de sare
-1 pahar de vin alb
Mai avem nevoie de:
-sfoara pentru legat
-faina pentru pudrat masa cand intindem aluatul

Mod de preparare:
1.Pornim cuptorul la 180 grade, sau la treapta medie.
2.Luam pieptul de curcan si il sectionam pe lung cu un cutit foarte bine ascutit in asa fel incat sa ne rezulte o bucata cat mai plata si mai mare de carne....cam ca si un snitel urias.
3.Cand am reusit sa dam carnii aceasta forma, o condimentam bine.
4.Intr-o tigaie punem merisoarele si ananasul impreuna cu cubul de unt.Dam tigaia la foc iute si calim fructele cam 1 minut amestecand prin scuturare tigaia de cateva ori.Cand sunt gata le lasam sa se raceasca.Luam din tigaie cam 2 linguri mari de fructe (le vom folosi mai incolo) si apoi restul le rasturnam deasupra bucatii de carne imprastiindu-le uniform pe toata suprafata.

5.Incepem sa rulam felia de carne cat de strans putem.Cand am terminat de rulat, luam o sfoara si legam totul.

6.Pe langa sfoara impanam carnea cu tot felul de mirodenii:cu felii de mandarine sau portocale, frunze de salvie, crengute de rozmarin.Presaram frunze de curry, piper boabe si cateii de usturoi zdrobiti sau taiati in doua.Condimentam cu un amestec din pudra de boia, sare si piper.

7.Asezam rulada intr-o tava potrivita pentru dimensiunea ei, turnam 2-3 cani de apa, asezam morcovii, ceapa, merisoarele si ananasul pe care le-am pus deoparte si dam totul la cuptor pentru aproximativ 60-70 de minute.
8.Dupa acest timp scoatem tava, turnam 1 pahar de vin alb si mai dam la cuptor.Lasam sa stea pana seaca tot lichidul.
9.Cand este gata, scoatem tava, luam rulada cu mare grija, indepartam sfoara, mirodeniile si o punem pe un gratar sa se raceasca complet.
10.Intre timp pudram lejer cu faina masa de lucru si desfacem aluatul frantuzesc.
11.Taiem o bucata dreptunghiulara de aluat de lungimea rulazii de carne si cam de trei ori latimea ei.Lasam o bucata de aluat si o punem deoparte pentru a putea face cateva modele deasupra.
12.Asezam rulada pe un capat al aluatului (pe lungime) si incepem sa rulam usor carnea.
13.Cand am terminat de rulat, asezam rulada obtinuta intr-o tava in care am pus putin ulei de masline.
14.Din bucatica de aluat care ne-a ramas taiem cateva fasii si facem deasupra cateva forme de careuri, zig zag, sau fiecare cum doreste.
15.Ungem toata suprafata cu ou batut si dam apoi tava la cuptor, la foc iute pentru alte 15-20 de minute, sau pana suprafata aluatului este rumen aurie.
16.Cand este gata, oprim cuptorul, o scoatem din tava, o punem pe un gratar si o lasam sa se raceasca cel putin 10 minute.

17.Cand este temperata rulada se poate servi feliata alaturi de garnituri de legume, diferite sosuri, sau dulceturi picante.
Nota:Daca nu doriti sa o coaceti pe moment, se poate da la frigider pana a doua zi si abia apoi, chiar inainte de servire, sa se dea la copt.
Pofta mare s-aveti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...