sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Crema fina de mazare cu file de pastrav afumat

Crema de mazare este oricand perfecta!
Daca are in plus si o aroma unica cum ar fi de exemplu cea de peste si o crema de branza fina, atunci este de vis.
Asa consider eu acesta crema fina de mazare cu file de pastrav afumat...de vis!
Un rasfat potrivit pentru orice pranz.
Enjoy!
Ingrediente:
Pentru chifle:
-10 gr. drojdie
-560 gr. faina
-10 gr. sare de mare
-20 ml. ulei de măsline
-1 lingurita de zahar
Pentru crema fina de mazăre :
-1 cub de unt
-3 linguri ulei de măsline
-1 ceapa potrivita
-1 cățel de usturoi
-500 gr. de mazare boabe
-4 linguri de smantana
-2 linguri crema de brânză cu verdeturi
-400 ml. supa de pui(sau apa)
-2 crenguțe de mentă
-zeama de la o lamaie
-piper boabe proaspăt macinat Kamis
-sare de mare
Pentru topping-ul de pastrav afumat:
-200 gr. file de pastrav afumat
-piper proaspat macinat Kamis
-1 lingurita ulei de masline
Mai avem nevoie de :
-boia Kamis pentru decor
-frunze proaspete de cimbru
-germeni de varza rosie, de broccoli etc.

Mod de preparare:
*Pregatim chiflele;
1.Punem faina cernuta intr-un vas mare si o amestecam cu sarea.
2.Intr-un castronel dizolvam cu putina apa calda drojdia si zaharul.
3.Facem in faina o adancitura si turnam in ea drojdia dizolvata.
4.Amestecam cu o furculita foarte usor incorporand si putina faina.Cand avem o maia mai moale, lasam totul sa stea putin la dospit, cam 10 minute.
5.Turnam uleiul si apoi treptat adaugam si cate putina apa.Framantam pana ce aluatul devine elastic, este matasos si se desprinde usor de pe vas.
6.Dam aluatului forma unei bile mari pe care o asezam intr-un castron.Acoperim castronul cu o folie si il lasam la dospit, la loc cald, pentru 50-60 de minute sau, pana aluatul isi dubleaza volumul de 1.5 ori.
7.Dupa ce timpul de dospire a trecut, rasturnam aluatul pe masa pudrata cu putina faina.Pudram cu faina si aluatul ca sa nu se prinda de maini.
8.Impărțim aluatul în 6 bucăți egale.Le învârtim între palme si le dam o forma rotunda.
9.Ungem bilele rezultate cu ulei deasupra, le asezam într-o tava pe fundul careia am pus hartie de copt si le mai lăsăm la dospit încă 15 minute.
10.Dam tava la cuptor la foc mediu sper iute pana chiflele sunt aurii, cam 30 de minute.
11.Le scoatem si le lasam sa se răcească complet.Când sunt reci le scobit interiorul pana la coaja și punem miezul deoparte.

*Intre timp pregătim supa de mazăre.
1.Punem untul la topit într-o oala.
2.Adăugăm uleiul, apoi ceapa și usturoiul tocate mărunt.
3.Le lăsăm cam 3 minute pana se inmoaie, apoi adaugam supa de pui(sau apa), menta, mazarea, sare si piper după gust.
4.Fierbem totul cam 8-10 minute după care adaugam miezul chiflelor, smântâna si crema de branza cu verdeturi.
5.Dam un clocot și apoi tragem oala deoparte.
6.Răsturnam tot conținutul intr-un blender, sau intr-un robot de bucătărie.
7.Punem zeama de lamaie si mixam pana avem o supa fina.
8.Chiflele le stropim cu ulei pe măsline pe interior, le asezam într-o tava și le dam 5 minute la cuptor la foc iute.Cand sunt gata le scoatem si le punem pe farfurii sau blaturi de lemn pentru servire.

*Pregatim repede si topping-ul de pastrav afumat:
1.Punem uleiul intr- tigaie si il infierbantam.
2.Adaugam fileul afumat de pastrav taiat fasii fine, piperul proaspat macinat si calim totul la foc iute 1 minut.

*Tragem de pe foc si asamblam pentru servit crema de mazare;
1.Umplem fiecare chifla supa de mazăre.
2.Deasupra presaram bucăți de păstrăv afumat si câțiva germeni de varza( sau broccoli ).
3.Pudram deasupra boia și decoram cu crenguțe de cimbru.Servim fierbinte!
Pofta mare va doresc!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...