O gustare rapida, simpla si gustoasa.
Potrivita in orice moment al zilei, sau de ce nu, in pachetelul de la scoala.
Gris in lapte, bucati delicioase de ananas de la Sun Food, o aroma unica de mandarine si deasupra o crusta crocanta.Acestea sunt cateva descrieri care fac din acest desert unul deosebit de placut si savuros.
Gasiti conserve de ananas si multe alte bunatati pe site-ul www.sunfood.ro , dar si pe pagina lor de facebook.
Enjoy!
Ingrediente:
Batoane:
-1 cutie de ananas Sun Food (rondele sau cuburi)
-700 ml. lapte
-150 gr. zahar
-coaja de la 3 mandarine
-sucul de la cele 3 mandarine
-300-350 gr. gris
-2 lingurite praf budinca de vanilie
Topping:
-3 oua
-2 linguri de lapte
-30 gr. zahar
-pesmet
-ulei
Mod de preparare:
*Pentru inceput pregatim batoanele din gris:
1.Scurgem bine de zeama conserva de ananas.
2.Tăiem ananasul in cuburi potrivit de mari cu un cutit.
3.Desfacem budinca in putin lapte rece.
4.Razuim coaja de la cele 3 mandarine si apoi le stoarcem bine de suc.Pastram sucul.
6.Dam cratița pe foc și când lichidul începe sa fiarbă, adaugam ananasul cuburi si budinca.
7.Punem apoi grisul în ploaie și amestecam energic cu un tel.
8.Lăsăm să fiarbă la foc mic pana compozitia se îngroașă.
9.Când grisul este bine fiert, tragem cratița de pe foc și rasturnam tot conținutul într-o tava pătrată, sau dreptunghiulara.
10.Nivelam frumos cu o lingura si lăsăm să se răcească complet.
11.Când grisul este rece și s-a intarit foarte bine, il rasturnam pe un blat de lemn.Îl tăiem în bastonașe lungi cam de 10 cm. și late cam de 3-4 cm.
*Intre timp pregătim crusta:
1.Batem bine ouale cu zaharul și cu laptele.
2.Luam fiecare bastonas si il trecem prin oul batut si apoi prin pesmet.Scuturam de surplus fiecare bucata si le asezam pe o farfurie.
3.Pregătim o tigaie în care punem ulei cam de un deget.
4.Punem tigaia pe foc si când uleiul este fierbinte, prăjim pe rand bastonașele de gris cu ananas.
5.Le lasam pana cand sunt aurii și apoi le scoatem pe un servet.
6.Le servim la desert, sau ca și gustare la școală.Atat calde cat si reci...sunt la fel de bune.
Pofta mare va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu