Abia am asteptat sa pregatesc ceva dulce cu dovleac caci tare mult imi place.Dar, si mai mult imi place cat de bine se potriveste in deserturi atunci cand este combinat cu ananas.
Am pregatit mini chessecakes-uri in care am pus biscuiti Oreo, am pus dovleac, unul dintre vedetele toamnei, am pus deliciosul ananas bucati de la Sun Food si am completat totul cu cateva bucatele matasoase de marshmallow.
A iesit o nebunie de desert.
Gasiti conserva de ananas bucati pe site-ul www.sunfood.ro , dar si pe pagina lor de facebook alaturi de multe alte produse la fel de minunate.
Enjoy!
Ingrediente:
-12 biscuiti Oreo
-6 biscuiti Oreo pentru sfarmat
-500 gr. crema de branza fina
-3 oua
-100 gr. zahar
-1 lingurita esenta de vanilie
-o piscatura de sare
-120 gr. smantana
-150 gr. piure de dovleac
-1 lingura de amidon
Pentru ananasul caramelizat:
-1/2 cutie de ananans Sun Food
-100 gr. zahar
-1/2 lamaie
-1/2 lingurita esenta de vanilie
Mai avem nevoie de:
-o punga de marshmallow alb
Mod de preparare:
*Pentru inceput asezam intr-o tava de briose cu 12 orificii cate o hartiuta pentru briose.
*Punem in fiecare hartiuta cate un biscuite Oreo si apoi punem tava deoparte.
*Pregatim ananasul caramelizat.
1.Punem intr-o tigaie ananasul scurs bine de zeama si taiat in cubulete marunte, zaharul si lamaia taiata in bucati mari.
2.Dam tigaia la foc mediu si lasam pana se evapora lichidul si ananasul incepe sa se caramelizeze.
3.In acest moment adaugam esenta si mai lasam pe foc inca 5 minute la foc mai iute.
4.La final, ananasul ar trebui sa aiba o culoare aurie foarte placuta.
5.Tragem tigaia de pe foc si lasam amestecul sa se raceasca.
*Intri timp pregatim mini chessecake-urile.
1.Punem intr-un castron branza, zaharul, esenta de vanilie si sarea.
2.Mixam la viteza medie pana ingredientele sunt usor incorporate.
3.Adaugam ouale pe rand si mai mixam putin.
4.La final, adaugam smantana, amidonul si biscuitii Oreo sfarmati.
5.Impartim compizitia rezultata in doua parti.
6.Intr-o parte incorporam cu o spatula piureul de dovleac si in cea de-a doua parte incorporam ananasul caramelizat.
7.Cu o lingura punem in hartiute parti egale de compozitie cu dovleac si compozitie cu ananas pana orificiile tavii sunt mai pline.
8.Dam tava la cuptor la foc mediu si coacem pentru 20-25 de minute.Mini chessecakes-urile sunt gata atunci cand apasam lejer cu degetul si sunt ferme la atingere.De asemenea putem face si testul scobitorii.
9.Cand mini cheesecakes-urile sunt gata, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se racesca.
10.Cand timpul de racire a trecut, le scoatem din cavitatea tavii si le dam la rece pentru cel putin 4 ore, sau daca se poate, chiar pana a doua zi.
11.Servim mini cheseecakes-urile cu Oreo, ananas si dovleac foarte reci, decorate cu bucati de marshmallow rumenit.
Pofta mare va doresc!
ce minunatiiii :)
RăspundețiȘtergere