Este toamna!Un anotimp magnific care aduce cu el culori și peisaje impresionante.
Eu zic sa ne bucuram de un picnic în mijlocul naturii chiar și acum alături de niste gustări in forma de bomboane umplute cu ciuperci, castane, nuci si cascaval care sunt nemaipomenit de bune.
Le putem pregăti și cu alte ocazii.De exemplu, chiar și de Crăciun aceste ''gustări bomboane'' pot face senzație pe platourile voastre.
Sau, dacă doriți puteți pregăti aceste gustări și de post.Înlocuiti untul cu margarină, și renunțăm la cașcaval.
În plus le puteți da orice forma doriți, aspectul rămâne la alegerea voastră:), dar neapărat sa fie umplute cu ciupercile tăiate Sun Food căci sunt atât de bune!!!
Găsiți aceste ciuperci pe site-ul www.sunfood.ro sau, pe pagina lor de facebook.
S-aveti spor!
Enjoy!
Ingrediente:
Aluat:
-350 gr. faina
-250 gr. unt foarte rece
-1/2 lingurita sare
-6 linguri de apa
-1 lingura de oțet
Umplutura:
-2 borcane de ciuperci Sun Food
-2 cepe
-2 crenguțe de cimbru
-3 căței de usturoi
-100 gr. castane prăjite și decojite
-1 lingura de lichior
-80 gr. pesmet
-100 gr. nuci, sau alune
-20 felii subtiri de cascaval Gouda
-2 linguri ulei de măsline
-1/2 linguriță sos de soia
-1 galbenus de ou
-o piscatura de sare
-piper proaspăt măcinat
-1/2 legatura de pătrunjel tocat
Mai avem nevoie de:
-faina pentru pudrat
-ulei pentru prajit
*Pentru început pregătim aluatul.
1.Cernem intr-un castron faina împreună cu sarea.
2.Adăugăm untul tăiat bucatele mărunte și frământăm rapid cu vârful degetelor pana aspectul începe sa fie sfaramicios asemenea unui pesmet.
3.Adăugăm apa, oțetul și frământăm bine pana aluatul este omogen și are o textura densa, compacta.
4.Îi dam o forma rotunda, il învelim în folie alimentara, apoi îl dam la rece pentru o oră, sau dacă se poate peste noapte.
*Intre timp pregătim umplutura.
1.Punem intr-o tigaie uleiul de masline și adăugam ceapa tăiata mărunt.
2.Punem un capac și o lăsăm să se prajeasca foarte bine amestecând din când în când cam de 10 minute.
3.După acest timp adaugam usturoiul tocat, ciupercile din conserva bine scurse de zeama, cimbrul, sare, piper dupa gust și mai lasam la foc mic încă 10 minute.
4.La final adaugam sosul de soia, lichiorul, patrunjelul și mai călim 3-4 minute la foc foarte iute.
5.Când lichidul a scăzut, tragem tigaia de pe foc și lăsăm compoziția sa se tempereze.
6.Intr-un robot de bucatarie punem pesmetul, nucile si castanele.
7.Le maruntim bine pana sunt ca o pulbere, apoi le punem deoparte pana sunt gata și ciupercile.
9.Punem in robot și compozitia cu ciuperci si o maruntim puțin, dar nu foarte tare.
10.Combinam intr-un castron amestecul de ciuperci cu cel de nuci și mai potrivim gustul cu sare și piper daca este cazul.Punem umplutura deoparte.
*Modelam gustarile in forma de bomboane.
1.Scoatem de la rece aluatul, il desfacem din folie și îl asezam pe masa pudrata lejer cu faina.
2.Îl intindem în foaie cât mai subțire și tăiem dreptunghiuri mari cam de 15/10 cm.
3.Punem în mijlocul fiecărui dreptunghi rezultat câte o lingura generoasa de umplutura de ciuperci și rulam ușor pe lung.
4.Răsucim capetele asemenea unei bomboane de pom.
5.Când am terminat de ''modelat " toate bomboanele, le pregătim pentru prăjit.
6.Punem intr-o tigaie ulei cam de un deget.
7.Îl lăsăm să se înfierbântate puțin, apoi pe rand adaugam gustarile bomboane la prăjit.
8.Le întoarcem pe ambele părți și le lăsăm pana acestea sunt rumene si aurii manevrandu-le cu grija sa nu le rupem.
9.Le scoatem pe un servet de hârtie la scurs.
10.Servim gustările bomboane calde alături de orice sosuri dorim.
Pofta mare ca doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu