Pentru ca suntem in post in aceasta perioada, am gatit cu produsele Sun Food o ''mancare cu fasole, naut si ciuperci''.
O combinatie absolut perfecta in care se regaseste o delicioasa conserva de fasole alba boabe Sun Food, incantatorul naut tot de la Sun Food, alaturi de ciuperci Sun Food si diverse legume proaspat scoase din gradina.
Ce sa va zic?...neaparat de incercat.Rezultat final: un festin gustos si satios!
Ah! si sa nu uit sa va recomand ca puteti gasi aceste sanatoase produse pe site-ul sunfood.ro dar si pe pagina lor de facebook.
S-aveti spor si pofta mare!!!
Ingrediente:
Mancarea de fasole si naut:
-2 cutii de fasole alba Sun Food
-1 cutie de naut Sun Food
-2 legaturi de ceapa verde
-4 cepe uscate
-4 catei de usturoi
-2 linguri de faina
-1 cana supa de legume
-ulei de masline
-1 foaie de dafin
-1 crenguta de cimbru
-1 legatura de patrunjel verde
-sare si piper
Ciuperci:
-1 borcan de ciuperci Sun Food
-1 ceapa mare alba
-2 catei de usturoi
-1 crenguta de cimbru
-ulei de masline
-sare si piper
Mai avem nevoie de:
-5-3 morcovi mai mici
-5-6 capsule de mazare boabe
-5-6 rosii cherry
-5-6 bucati de sparanghel
-3 ridichi colorate
Decor:
-cimbru proaspat
Pentru servit avem nevoie de:
-salata verde
-lamaie
-paine prajita si data cu usturoi
Mod de preparare:
*Pentru inceput pregatim mancarea de fasole si naut.Procedam asa:
1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt si ceapa verde taiata rondele.
2.Calim totul foarte bine dupa care adaugam cateii de usturoi rasi, crenguta de cimbru, foaia de dafin si mai lasam la foc potrivit cam inca 4-5 minute.
*Intre timp desfacem cutiile de fasole si de naut.
3.Punem din cutia de naut deoparte intr-un castronel cam 4-5 linguri de boabe, dupa care rasturnam restul cutiei intr-un robot de bucatarie.Punem peste naut si continutul conservelor de fasole cu zeama tot.
4.Pornim robotul si maruntim totul.Dupa ce am terminat, punem vasul deoparte.
Nota:Nu este neaparat ca amestecul final sa fie foarte fin, pot sa ramana si bucati mai mari.
5.Cand ceapa s-a calit punem cele doua linguri de faina, amestecam lejer cam 1-2 minute pana faina se rumeneste putin, apoi adaugam supa de legume.
Nota:In lipsa supei putem folosi doar apa simpla.
6.Amestecam rapid cu o lingura de lemn, apoi adaugam in cratita fasolea si nautul facute pasta si nautul intreg pe care l-am pus deoparte mai devreme.
7.Condimentam cu sare, piper si lasam totul sa fiarba la foc moderat pana mancarea capata un aspect omogen si cremos.Eu am lasat totul pe foc cam 10 minute.
8.La sfarsitul timpului de fierbere punem legatura de patrunjel tocata marunt si amestecam totul foarte bine.
*Cat timp fierbe fasolea pregatim ciupercile calite asa:
1.Punem ceapa taiata marunt intr-o tigaie in care punem putin ulei de masline.
2.Calim bine pana devine sticloasa si crocanta, dupa care adaugam ciupercile bine scurse de zeama, crenguta de cimbru, sare si piper.
3.Calim in continuare pana totul se caramelizeaza frumos si ciupercile capata si au o culoare aurie.
*Tot in acet timp pregatim legumele;
1.Asezam pe foc o oala putina cu apa, cu putina sare si o dam la foc ca sa sa fiarba.
2.Cand fierbe punem in ea capsulele de mazare, sparanghelul si morcovii.
4.Lasam totul in clocot cam 2-3 minute, dupa care strecuram legumele si le trecem printr-un jet de apa foarte rece.Le punem deoparte.
*Cand am terminat de pregatit si ciupercile si cand a fiert bine si mancarea de fasole si naut ne pregatim de asamblare:
1.Acum, cat mancarea este fierbinte, indepartam foaia de dafin si rasturnam fasolea si nautul intr-o tava ceramica pentru servit.Punem deasupra ciupercile calite, apoi asezam si legumele (sparanghelul, rosiile cherry, morcovii, mazarea, ridichile taiate in doua) dupa imaginatia fiecaruia.
3.Servim mancarica fierbinte, cu salata verde stropita cu lamaie, alaturi de crutoane de paine prajita si date cu usturoi.
Pofta mare va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu