sâmbătă, 30 mai 2015

Paste umplute cu pui, ciuperci si porumb

Ne plac mult pastele si ne place la fel de mult porumbul dulce de la Sun Food.
Este crocant si aromat, de o textura perfecta, in asa fel incat completeaza cu succes orice fel de mancare.
Si cu ciupercile taiate de la Sun Food ma laud la fel de mult caci sunt absolut perfecte!!!
Paste umplute cu pui, ciuperci si porumb a fost mancarea aleasa de mine pentru a ne incanta in aceasta zi.
Puneti-va pe treaba si veti avea si voi parte de un festin pe cinste.
Aceasta conserva de porumb si ciuperci aromate le puteti gasi pe site-ul Sun food.ro , dar si pe pagina lor de facebook.
Alaturi de ele gasiti si multe alte bunatati.
Ce mai imi ramane de facut este sa va doresc spor la treaba si mai apoi... o pofta mare!!!
Enjoy!
Ingrediente:
-500 gr. paste tubulare (paccheri)
-1/2 legatura de ceapa verde
-1/2 legatura codite de usturoi
-4 catei de usturoi
-1 borcan ciuperci taiate Sun Food (scurse de zeama)
-400 gr.piept de pui
-200 gr. smantana grasa
-2 linguri de faina
-50 ml. de lapte
-1/2 cutie de porumb dulce Sun Food
-150 gr. cascaval
-ulei de masline
-sare si piper
Decor:
-fire de chives

Mod de preparare:
*Pentru inceput...
1.Punem intr-o oala apa cu sare si o dam la foc iute.
2.Cand incepe sa fiarba, adaugam pastele si le fierbem timp de 5 minute.
3.Dupa acest timp luam oala de pe foc, strecuram bine pastele si le asezam intr-o tava mai mare la temperat in asa fel incat sa nu stea una peste alta sa se turteasca prea tare.Le lasam deoparte.
*Acum pregatim umplutura de pui cu sos:
1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline si adaugam ceapa, coditele de usturoi taiate rondele fine si cateii de usturoi taiati marunt.Calim totul cam 3-4 minute dupa care adaugam ciupercile Sun Food si carnea de pui tocata in cubulete marunte.

2.Condimentam cu sare, piper si lasam pe foc pana carnea incepe sa se albeasca putin.

3.Adaugam apoi 3 cani de apa si dam toata cratita la cuptor, la foc mediu pana scade (dar nu de tot ) lichidul.
Nota:Daca cumva carnea nu este patrunsa si lichidul a scazut, mai puteti completa cu apa daca este nevoie.
4.Intre timp, intr-un castronel punem smantana, faina si laptele.Amestecam energic cu un tel pana se sparg toate granulele de faina.

5.Cand carnea este patrunsa, scoatem cratita de la cuptor si o punem din nou la foc pe aragaz.
6.Turnam peste carne amestecul de smantana si amestecam energic pana compozitia incepe sa se lege si sa se formeze un sos grosut.
7.Mai condimentam daca este cazul cu sare, piper si mai lasam pe foc 5 minute sa fiarba bine.

*Acum asamblam tava;
8.Asezam toate pastele pe verticala intr-o tava de cozonac pana aceasta se umple.
9.Cu o lingura mare luam carne cu sos si umplem pastele scuturând din cand în cand tava in asa fel incat sa se umple bine peste tot.
10.Presaram deasupra cascavalul dat prin razatoarea mare si apoi amestecat cu boabele de porumb Sun Food.

11.Dam tava la cuptor la foc iute pana cascavalul capata o culoare aurie si este bine rumenit.
12.Cand este gata, scoatem tava din cuptor si servim pastele fierbinti alaturi de smantana si decorate cu fire de chives.
Pofta buna va doresc!
 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...