miercuri, 6 mai 2015

Bilute cu nuca si lavanda

Un desert rapid potrivit pentru orice ocazie:)
Enjoy!

Ingrediente:
-250 gr. biscuiti simpli
-200 gr. ciocolata neagra cu continut mare de cacaua
-150 gr. zahar
-100 gr. Rama mit Butter sau unt
-2 linguri de cacao
-3 oua
-2 linguri rom esenta de rom
-1/2 lingurita esenta de lavanda
-100 gr. nuca
-100 gr. stafide
-1/2 lingurita flori de lavanda
-cocos pentru tavalit bilutele

Mod de preparare:
1.Punem la prajit nucile intr-o tigaie fara grasime.
2.Cand sunt placut prajite, le rasturnam pe un tocator si le tocam grosier cu un cutit.Le punem deoparte.
3.Biscuitii ii punem intr-un robot de bucatarie si ii maruntim, dar nu foarte fin.
4.Punem ciocolata la topit pe baie de abur si o lasam pana cand este fluida.O luam deoparte si lasam sa se raceasca.
5.Punem pe baie de abur ouale si le batem cu un tel impreuna zaharul timp de 5-8 minute.
6.Rama mit butter o punem intr-un castron si o amestecam cu cacaua pana la omogenizarea completa.
7.Adaugam la amestecul de Rama ciocolata, amestecul de oua, nuca, florile de lavanda si stafidele imbibate in esenta de rom si omogenizam totul foarte bine.
8.Turnam amestecul peste biscuiti si framantam foarte bine pana totul este bine incorporat.
9.Rupem din compozitia rezultata bucatele mai mici si le dam forma rotunda.
10.Le tavalim prin nuca de cocos, dupa care le dam la rece pana in momentul servirii.
S-aveti pofta mare!!!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...