O mancare potrivita satioasa pentru orice ocazie!
Enjoy!
Ingrediente:
-400 gr. penne rigate Arnos
-400 gr. carne tocata
-150 gr.sunca presata
-200 gr. hribi sau alte ciuperci
-100 ml. lapte
-200 gr.cascaval
-1 ceapa
-1 morcov
-1/2 telina mai mica
-3 rosii proaspete
-1 ardei
-2 catei de usturoi
-300 ml. suc de rosii
-ulei de masline
-sare, piper, nucsoara, oregano, busuioc, cimbru
-putin pesmet granulat mare
Pentru decor:
-frunze de busuioc
-crengute de cimbru
1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline, apoi adaugam ceapa taiata cubulete marunte.
2.O lasam 2 minute pana devine stravezie, dupa care adaugam cateii de usturoi rasi, ardeiul taiat marunt, morcovul si telina date prin razatoare, sunca presata taiata fasii fine si in final, ciupercile taiate cubulete.Lasam totul sa se caleasca la foc mic pana se inmoaie, cam 5-8 minute.
3.Adaugam apoi carne tocata si cu o furculita desfacem carnea in bucatele cat mai micute.
4.Turnam laptele si lasam sa fiarba la foc inabusit pana lichidul scade.
5.Punem apoi rosiile fara pielita taiate cubulete marunte, sucul de rosii si toate condimentele adica, putin cimbru, busuioc, nucsoara, oregano, piper si sare dupa gust.
6.Acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea se patrunde, lichidul scade si se formeaza un sos grosut.
7.Intr-o oala punem apa cu sare si cand apa fierbe adaugam pastele.Le lasam 8 minute, dupa care le scurgem de apa, le lasam sa se tempereze si apoi incepem sa le asezam intr-o caserola pentru cuptor una langa alta in pozitie verticala.
8.Turnam peste paste sos scuturand din cand in cand caserola ca sa intre sosul si intre ele.
10.Dam tava la cuptor pana acesta capata o culoare aurie.
11.Cand este gata, scoatem caserola si o servim fierbinte decorata cu busuioc verde si crengute de cimbru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu