miercuri, 24 septembrie 2014

Duo Mousse de mazare si morcovi, alaturi de rosii caramelizate si reductie de otet balsamic

Elegant, trendy, savuros, sanatos, gustos, colorat, aromat...v-am convins?
Daca da, poftiti cu incredere la masa!!!
Cu aceasta gustare mi-am convins pe deplin copiii cat pot fi de gustoase mazarea si morcovii:-)Sunt happy!
Pofta mare va doresc!!!
Ingrediente:
Mousse:
-300 gr.mazare verde Bonduelle
-300 gr.morcovi
-4 gr.agar agar
-200 ml. smantana 
-4 linguri de lapte
-1 lingurita de ghimbir ras
-1/2 lingurita pudra de nucsoara 
-sare si piper
Rosii caramelizate:
-20 buc.rosii cherry-taiate in jumatati
-ulei de masline 
-1 lingurita de zahar
-3 fire de usturoi verde-taiate fin
-5 frunzulite de menta-intregi
-1 lingura fructe goji
-sare si piper
Reductie de otet balsamic:
-75 ml.otet balsamic
-1 lingurita de zahar
Decor:
-frunzulite de creson
-fructe goji

Mod de preparare:
Duo Mousse: 
1.Pentru inceput ne pregatim sa avem la indemana 6 forme rotunde sau patrate, de care doriti.Fixam pe mijlocul formelor  un despartitor facut dintr-un carton plastifiat.Dupa ce le-am fixat le punem deoparte pana le vine randul.
2.Punem mazarea la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba cam 8-10 minute.
3.Cand este rece gata,o scufundam repede sub apa rece si o strecuram bine de apa.O punem in blender,adaugam jumatate din smantana,sare,piper si nucsoara si o mixam foarte bine pana devine o pasta fina.Golim continutul intr-un vas si il punem deoparte pana pregatim si morcovii.
4.Punem morcovii curatati si spalati bine in apa cu sare la fiert.Cand sunt patrunsi ii punem sub jet de apa rece,ii punem intr-un blender ,adaugam restul de smantana,sare,piper,ghimbir si ii mixam bine pana devin o pasta fina.Ii punem deoparte.
5.Punem intr-un castron agar agar ,adaugam 3-4 linguri de lapte,amestecam usor si impartim cantitatea in doua.Jumatate o punem peste pasta de mazare si jumatate peste cea de morcovi.
7.Omogenizam bine fiecare compozitie si apoi turnam repede in forme jumi-juma.Lasam sa se raceasca bine.

*Pregatim rosiile cherry caramelizate asa:
1.Punem intr-o tigaie 4 linguri ulei de masline,adaugam rosiile si zaharul.Lasam pana sosul format scade,apoi condimentam cu sare si piper,adaugam fructele goji,usturoiul si frunzulitele de menta intregi.
2.Mai sotam 2-3 minute amestecand constant, dupa care luam tigaia de pe foc.Frunzulitele de menta le indepartam si le aruncam,nu mai avem nevoie de ele,si-au facut deja treaba si au inmiresmat sosul:-)
*Pregatim reductia de otet balsamic asa:
1.Punem otetul intr-o craticioara micuta impreuna cu zaharul.
2.La foc mic lasam sa fiarba usor,pana incepe sa se lege si sa capete o textura mai grosuta,dupa care luam de pe foc si punem cratita deoparte.
*Ansamblare:
1.Cu o pensula trasam o linie cu reductie de otet blasamic pe farfurie,asezam Duo Mousse-ul,apoi langa punem rosiile caramelizate.
2.Picuram si pe mousse cateva picaturi de reductie ,decoram cu frunzulite de creson,fructe goji si servim.
Pofta mare va doresc!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...