duminică, 26 mai 2013

Prajitura cu nuca si mac

Rapida,usoara,economica si super gustoasa!!!Cam asta ar fi pe scurt caracterizarea acestei prajituri!
Spor la treaba si voua!
Enjoy!!!
Ingrediente:
Blat:
-8 oua
-8 linguri de apa
-16 linguri de zahar praf
-16 linguri de faina
-1 praf de copt
-50 gr.mac macinat
-50 gr.nuca macinata
-50 gr.nuca de cocos
-putina sare
Crema:
-6 galbenusuri
-6 linguri zahar
-60 gr. amidon
-300 ml. lapte
-300 ml. frisca
-30 gr.cacao
-putina sare
-1 lingurita esenta de rom
Sirop:
-zeama de la o lamaie
-80-100 gr.zahar
-120 ml. apa
-1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare:
*Pentru inceput pregatim blatul asa:
1.Pornim cuptorul sa se incalzeasca.Ne pregatim o tava cam de 33/35 tapetata cu hartie cerata.
2.Cernem intr-un vas faina impreuna cu praful de copt si putina sare.
3.Punem intr-un castron albusurile de ou,adaugam apa si batem totul bine pana obtinem o spuma.
4.Adaugam zaharul.Continuam sa batem pana zaharul se topeste de tot si spuma este tare,lucioasa si sta pe tel.
5.Adaugam galbenusurile,amestecam usor,apoi punem pe rand amestecul de faina si cu un tel,cu miscari usoare de sus in jos omogenizam totul.
6.Luam o treime din toata compozitita si o punem in alt castron.Adaugam peste ea nuca de cocos si o incorporam usor.
7.In compozitia ramasa punem macul si nuca.La fel, omogenizam usor.
8.Turnam compozitia cu nuca si mac in tava pregatita anterior,nivelam usor cu o spatula ,apoi deasupra punem si compozitia cu nuca de cocos.La fel, nivelam usor.
9.Dam tava la cuptor la foc mediu spre iute pana prajitura este aurie si trece testul scobiturii.
10.Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

*Pregatim siropul asa:
1.Amestecam intr-un castronel toate ingredientele pana se topeste zaharul.

*Intre timp pregatim crema asa:
1.Intr-un castron amestecam bine galbenusurile impreuna cu zaharul,amidonul,cacaua si cam 50 ml.de lapte.Restul laptelui il punem intr-o cratita la fiert pe foc.
2.Cand laptele incepe sa fiarba turnam galbenusurile si cu un tel amestecam constant pana compozitia incepe sa se ingroase si arata ca o budinca.
3.Cand este gata, luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca.
4.Mixam budinca rezultata cand este racita cu frisca batuta separat la sfarsit adaugam esenta de rom.Trebuie sa ne rezulte o crema pufoasa.
5.Insiropam bine blatul ,ungem suprafata prajiturii cu crema de ciocolata,mai presaram putin mac sau nuca macinata...ce dorim ...dupa care prajitura este gata de servit.
Pofta duce va doresc!!!

10 comentarii:

  1. O bunatate de prajitura ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte mult imi place. O duminica placuta >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm, delicioasa prajiturica si are ingrediente pe gustul meu. Un cubulet servesc cu placere !

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum ar zice Mo din roboteii Bun Bun Buuuun :D .....chiar este extrem de delicioasa :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-)))Faina remarca!
      Mersi mult!
      Te mai astept pe la mine:-)
      Cele bune!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...