Crocanta si parfumata ,frageda si suculenta in interior,carnea la gratar este apreciata in toata lumea.O scurta incursiune in lumea gratarului cu ajutorul acestei retete...special pentru voi .
Ingrediente:
-1.2 kg.coaste de porc
-1 ceapa
-1 ardei
-100 gr.pasta de rosii
-2 linguri de otet
-2 linguri de bere
-1/2 lingurita de mustar
-1 catel de usturoi
-1 ardei rosu mic
-1 lingurita de miere
-putin piper boabe
-unt sau ulei
-sare
Garnitura:
-250 gr.orez
-1 ceapa potrivita
-250 gr.dovleac
-supa de legume,cam 1 litru
-1/2 pahar de vin alb
-ulei
-sare si piper(alb)
Mod de preparare:
1.Curatam ceapa ,o taiem marunt.La fel si ardeii.Le punem la rumenit in putin ulei sau unt si apoi adaugam pasta de tomate,dupa care diluam cu otetul si cu berea.
Adaugam si usturoiul ,mierea, mustarul,piperul boabe si lasam pe foc fara sa acoperim cam 10- 15 minute.Dupa acest timp, potrivim gustul cu sare.
2.Cu o pensula acoperim coastele de porc cu sosul pregatit si punem la rece pentru o jumatate de ora.
3.Asezam apoi coastele pe gratar si le lasam sa se patrunda sau pana carnea se desprinde de pe os (cam 30-40 de minute a durat a mine ).Saram si piperam .
Nota:In lipsa gratarului putem folosi o tigaie grill.
4.Pentru garnitura calim ceapa taiata marunt si apoi adaugam orezul .Amestecam cateva minute la foc iute ,dupa care stingem totul cu vin .Lasam 5 minute sa dea cateva clocote apoi adaugam dovleacul taiat cubulete potrivit de mari, supa de legume ,sare si lasam sa fiarba la foc mediu pana orezul si dovleacul sunt patrunse.Intre timp mai amestecam ,dar cu grija sa nu sfarmam cubuletele de dovleac.
5.Cand este gata servim aceasta garnitura alaturi de coastele la gratar.
S-aveti pofta mare!
Preferate de sotul meu,numai din astea ar manca.
RăspundețiȘtergereDelicioase coastele astea! :*
RăspundețiȘtergereDelicioasa mancare ai pregatit Angi! Pup
RăspundețiȘtergereCe delicioase sunt coastele... asi manca una macar. Pup!
RăspundețiȘtergereDia,Alina,Paula si stimati Sara si Miki ma bucur tare mult ca va plac.
ȘtergereIntradevar cel mai potrivit cuvant pentru ele ar fi:delicioase!
Multumesc frumos!
Va pup cu drag:-))))
Oooohhh daaaa! Sotul meu va fi cel mai fericit cand voi incerca reteta ta :P
RăspundețiȘtergereTe pup!
Angela astept impresii!!!
ȘtergereTe pup:-)
Coastele sunt tare bune! Interesanta este si garnitura, nu am mancat inca orez cu dovleac.
RăspundețiȘtergereNeaparat sa incerci!E tare bun:-)
ȘtergereTe pup.