sâmbătă, 10 aprilie 2021

Creme Brulee cu Indulcitor nectar din agave de la Sweeteria


Buna dragi prieteni!
Azi va prezint ceva dulce, cu zero zahar si indice glicemic 0.
Este vorba despre indulcitorul nectar din agave de la Sweeteria, pe care il cateva cuvinte il caracterizeaza cam asa:
Din seva fructului “pina” de Agava albastra se obtine un indulcitor nerafinat, cu un usor gust de caramel.
Folosit in Mexic de sute de ani, indulcitorul nectar de agave inlocuieste cu succes zaharul rafinat si indulcitorii artificiali din alimentatia zilnica.
Cu acest super ingredient v-am pregatit un delicios Creme Brulee.
Enjoy!

Ingrediente:
*Cremé Brulee;
-6 ouă 
-50 gr. îndulcitor nectar din agave de la Sweeteria 
-400 ml. frișcă lichidă 
-300 mlsmântână grasă 
-1 păstaie de vanilie
-50 gr. îndulcitor nectar din agave de la Sweeteria pentru caramelizat
*Topping;
-zmeură 
-frunzulițe de mentă 
-flori comestibile 

Mod de preparare:
*Pentru început... 
1.Separăm ouăle. Vom avea nevoie doar de gălbenușuri. 
2.Tăiem în două pe lung păstăia de vanilie și îi scoatem semințele. Le punem deoparte. 
3.Pregătim 6 forme ramekin, sau 6 castronele ceramice rezistente la cuptor. 

*Pregătim Cremé Brulee ;
1.Gălbenușurile le punem într-un castron și le batem bine cu îndulcitorul din agave până sunt cremoase. 
2.Separat, într-o cratiță punem frișca lichidă, smântâna și dăm totul la foc. 
3.Adăugăm semințele păstăii de vanilie și lăsăm pe foc până începe să fiarbă, moment în care luăm cratița de pe foc. 
4.Turnăm acest amestec, în fir subțire, peste ouăle spumate amestecând energic cu telul până compoziția are o consistentă cremoasă de culoare galben pal. 
5.Turnăm acest amestec în formele pregătite, pe care le așezăm apoi într-o tavă mare. Turnăm apă fierbinte până aceasta ajunge la jumătatea formelor. 
6.Dăm la cuptor, la 150 grade, pentru 45-50 de minute, sau până când crema este bine închegată. 
7.Când sunt gata, scoatem formele din cuptor și le lăsăm la răcit cam 2 ore. 
8.După răcire, presarăm deasupra câte o linguriță îndulcitor nectar din agave. În acest moment, dacă avem o torță caramelizăm zahărul , dacă nu, le mai dăm la cuptor, la foc iute, pentru 2 minute, sau până se formează o crustă tare de zahăr caramel.
9.Decorăm cu zmeură, frunzulițe de mentă, floricele comestibile și servim. 
Poftă mare vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...