Dragi prieteni, azi propun un aperitiv delicios rapid și perfect pentru ocazie, chiar și pentru Sărbătorile de Crăciun care se apropie.
Am adăugat alături de restul ingredientelor porumb de la Sun Food, care dă un plus crocant și de aroma ruloului nostru.
Găsiți și voi conserva alături de alte sortimente pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook.
Enjoy!
Ingrediente:
-1 conservă de porumb Sun Food
-50 gr. prosciutto
-50 gr. salam uscat
-250 gr. cremă de brânză fină
-1 cutie perle de brânză
-100 gr. unt gras
-100 gr. cașcaval afumat
-2 cepe roșii
-1 linguriță sos sweet chili
-1 lingură mărar tocat
-sare și piper după gust
*Pentru topping :
-100 gr. prosciutto
-50 gr. salam uscat
-3 linguri pesmet
-1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
1.Desfacem conserva de porumb Sun Food și o scurgem bine de zeamă.
2.Feliile de prosciutto si salamul le tăiem cubulețe mărunte, sau le dăm prin robotul de bucătărie.
3.Cașcavalul îl dăm prin răzătoarea mare.
4.Perlele de brânză le punem în strecurătoare și le scurgem de zeamă.
5.Ceapa o tăiem cubulețe foarte mărunte.
6.Punem într-un castron toate ingredientele și le amestecăm bine cu o lingură până la omogenizarea tuturor ingredientelor.
7.Pe o folie alimentară răsturnăm compoziția și îi dăm o formă de rulou.
8.Rulăm strâns, în formă rotundă , sigilăm bine capetele și dăm batoanele rezultate (in cazul meu 3 bucati) la rece pentru cel puțin o oră .
9.Înainte de a scoate batonul de la rece, punem pesmetul la prăjit într-o tigaie până este auriu.
10.Luăm tigaia de pe foc, îl lăsăm să se răcească și apoi îl amestecăm cu prosciutto, și salamul tăiate cubulețe foarte mărunte și cu pătrunjelul tocat.
11.Desfacem rulourile din folie și le tăvălim prin această compoziție până sunt bine îmbrăcate pe toate părțile.
12.Le înfoliem din nou și le dăm la rece până în momentul servirii.
12.Servim rondele tăiate, ca aperitiv simplu, alături de biscuiți crackers, sau pe diverse paltouri fesrive.
Pofta mare va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu