marți, 13 octombrie 2020

Chec cu piersici Sun Food si banane

 

Bine v-am gasit dragi prieteni!

Aveti pofta de ceva dulce?

Eu sigur am avut pofta de un chec moale, pufos, aromat si extrem de gustos, de aceea, am pregatit aceasta minunatie fooooarte rapid...dupa cateva minute de mixare, in doi timpi si trei miscari  deja checul a fost la cuptor.Nici nu trebuie sa va zic cat de bine mirosea in bucatarie...

Am adaugat acestui chec piersici de la Sun Food care dau aroma si textura acestui desert.

Ce ziceti?Va incumentati sa il faceti?

Gasiti conserva de piersici alaturi de multe conserve pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook.

Enjoy!

Ingrediente:

-1 cutie de piersici Sun Food 

-2 ouă mari

-120 gr. unt topit 

-60 ml. iaurt gras, sau smântână 

-150 gr. zahăr brun

-1 linguriță esență de vanilie

-4 banane mari, fără coajă 

-1 linguriță praf de copt

-1 linguriță bicarbonat

-puțină sare

-250 gr. făină

-2 linguri de făină pentru pudrat bucățile de piersici 

-zahar pentru pudrat checul

Mod de preparare:

*Pentru început;

1.Pornim cuptorul la 180 grade. 

2.Tapetăm cu unt și făină o tavă mare de cozonac, sau alte 2 forme mai mici. 

3.Desfacem conserva de piersici Sun Food și o scurgem bine de zeamă. 

4.Tăiem piersicile cuburi potrivit de mari și le punem într-o strecurătoare. Le lăsăm deoparte. 

*Pregătim checul;

1.Într-un bol mare mixăm până se combină bine ouăle împreună cu untul topit , smântâna, zahărul brun și vanilia.

2.Adăugăm bananele și mai mixăm cam 2-3 minute la viteză mică până acestea sunt bine pasate. 

3.Pe rând, încorporăm ușor făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Cu o spatulă amestecăm totul doar până ingredientele sunt bine omogenizate, nu foarte mult.

4.Luăm piersicile și le punem într-un castron și le amestecăm cu cele 2 linguri de făină încercând să "îmbrăcăm" fiecare bucățică cu făină.

5.Le punem în compoziție și le încorporăm ușor cu spatula.

6.Turnăm amestecul în tava (tăvile) pregătită anterior și dăm la cuptor, la 180 grade timp de 45 de minute.

Când checul trece testul scobitori și este frumos aurit îl scoatem și îl lăsăm să se răcească în tavă cam 15 minute.Dacă în timpul coacerii ni se pare că deasupra checul se rumenește prea tare, acoperim tava cu o folie de aluminiu și o mai lăsăm la cuptor până checul este gata și pe interior.

7.După ce îl scoatem de la cuptor, îl lăsăm cam 15 minute să se tempereze în tavă și abia apoi îl răsturnăm pe un grătar, sau pe un platou si il pudram cu zahar praf.

8.Îl feliem și îl servim.Este nemaipomenit de bun! 

Poftă bună!


Daca aveti tavi mici de aluminiu, puteti sa coaceti il ele checul si in final va arata asa :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...