vineri, 14 august 2020

Oua jumari cu naut Sun Food

Rețeta de azi dragi prieteni, este una rapidă, numai bună de pregătit acum pe vremea asta călduroasă. 
Super gustoaselor și clasicelor ouă jumări le-am adăugat năut de la Sun Food, care aduce un plus de aromă și consistență acestui mic dejun. 
Am asociat acest preparat cu cartofi aurii, salate și pastă de năut .... per total:perfect!
Gasiti conservele Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook. 
Enjoy!
 
Ingrediente:
-1 conservă de năut Sun Food
-5 ouă
-câte o jumătate de ardei rosu, galben și verde
-1 ceapă roșie potrivită
-1 cutie de chives
-vreo 5 fire pătrunjel
-1 cubuleț de unt
-1 lingură smântână
-sare și piper
-ulei
*Pentru servire, eu am mai folosit:
-cartofi prăjiți
-salată verde mix
-salată asortată de roșii cherry
-brânză telemea
--pâine prăjită
-rondele de ceapă roșie
Mod de preparare:
*Pentru început:
1.Firele de chives le tăiem rondele mărunte.
2.Pătrunjelul îl tăiem mărunt.
3.Desfacem conserva de năut Sun Food și o scurgem bine de zeamă.
4.Lăsăm o treime din cantitatea de năut deoparte și restul îl punem în vasul unui robot de bucătărie împreună cu sare, piper, unt și smântână. Mixăm bine până ne rezultă o pastă fină.
5.Răsturnăm pasta într-un castron și adăugăm jumătate din cantitatea de chives și jumătate din cantitatea de pătrunjel. Jumătate din pasta de năut o vom folosi la ouă și cealaltă jumătate la servire. Omogenizăm bine, apoi punem deoparte.
6.Batem bine ouăle cu sare într-un castron. Adăugăm restul cantității de chives, de pătrunjel și le încorporăm ajutându-ne de un tel.


7.Ardeii și ceapa le curățăm și le tăiem fâșii fine.Le punem la călit într-o tigaie cu puțin ulei și le călim cam 5 minute.


8.Turnăm peste legume ouăle bătute cu verdeață, năutul întreg, jumătate din pasta de năut și prăjim bine la foc mediu amestecând constant până la consistența dorită ... mai moi, sau mai tari.


*Pentru garnitura de lângă ouăle jumări;
1.Spălăm bine o mână de cartofi noi mai mici și ii tăiem în sferturi cu tot cu coajă . Îi prăjim în ulei până sunt aurii apoi îi scoatem pe un șervet de hârtie, îi dăm cu sare și îi lăsăm deoparte.
2.Pregătim din roșiile cherry o salată pe care o asezonăm cu sare, piper, ulei, zeamă de lămâie și puțin cimbru verde.
3.Prăjim pâinea.
4.Tăiem ceapa roșie rondele fine.
5.Salata mixtă o asezonăm cu sare și zeamă de lămâie.
*Asamblare;
1.Așezăm pe o farfurie, sau un platou, cartofii prăjiți, salata de roșii, salata verde mixtă, pasta de năut, pâinea prăjită, rondele de ceapă roșie și în final ouăle jumări cu năut.
2.Servim cu iaurt, lapte, sau orice altceva doriți!
Poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...