Știu că și vouă vă este dor de o pizza gustoasă, dar până când vom putea merge pe terasă să o savurăm, ce ziceți să pregătiți acasă o altă variantă?
Exact așa am făcut eu! Am pentru voi cornuri pizza cu porumb și sos de roșii Sun Food, făcut în casă.
Doamne cât au fost de gustoase😋!
Trebuie doar să aveți la îndemână niște mezeluri, brânzeturi, porumb și roșii de la Sun Food, puțin timp și gata... rezultă o gustare delicioasă, pe care neapărat să o încercați !
Găsiți conservele Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook.
Ingrediente:*Aluat:
-120 ml. lapte călduț
-1 lingură drojdie uscată
-1 ou
-40 gr. zahăr
-260 gr. faină
-1/2 linguriță sare
-45 gr. unt foarte moale
*Sosul de roșii Sun Food:
-2 linguri ulei de măsline
-1 ceapă tocată mărunt
-3 căței de usturoi, tocați mărunt
-1/2 linguriță de oregano uscat
-1/2 linguriță busuioc uscat
-1 conservă de roșii cuburi Sun Food
-50 ml. vin roșu
-1/2 linguriță zahăr
-50 gr. parmezan proaspăt ras
-2 linguri de unt
-sare
-piper proaspăt măcinat, după gust
*Mai avem nevoie de:
-1 conservă de porumb Sun Food
-10 felii subțiri de Șuncă Praga
-10 felii subțiri de Salam Chorizo
-100 gr. cașcaval ras
-4 fire de ceapă verde
-ketchup și cașcaval pentru uns cornurile
Mod de preparare:
*Pregătim aluatul pentru cornuri;
1.Punem într-un castron laptele călduț împreună cu drojdia și 10 gr. de zahăr.
2 Amestecăm ușor cu o lingură, acoperim vasul, apoi lăsăm să stea 5 minute.
3.Adăugăm apoi oul și batem bine cu un tel.
4.Punem făina, restul de zahăr, sarea și amestecăm cu o lingură de lemn până aluatul începe să se lege. Renunțăm la lingură și începem să frământăm cu mâna cam 3-4 minute.
5.Adăugăm untul moale și continuăm să frământăm aluatul cu mâna cam 15 minute, sau dacă folosiți un robot îl mixăm cam 8-10 minute.După acest timp aluatul trebuie să aibă o consistență elastică, să fie omogen și nelipicios.
6.Ungem un bol cu puțin ulei, transferăm aluatul, acoperim bolul cu folie alimentară și îl lăsăm la dospit, la loc cald, până își dubleză volumul.
*Cât timp dospește aluatul, pregătim sosul de roșii Sun Food;
1.Punem uleiul de măsline la încălzit într-o cratiță.
2.Adăugăm ceapa și o călim până când se rumenește ușor, aproximativ 3-5 minute.
3. Adăugăm usturoiul, oregano, busuiocul și mai călim cam 1 minut. Adăugăm conserva de roșii Sun Food, vinul roșu, zahărul și lăsăm sa fiarbă la foc mic cam 10-15 minute până amestecul începe să se îngroașe.
4 În final, adăugăm parmezanul, untul și mai lăsăm să fiarbă 1 minut până acestea se topesc.
5.Dăm gust cu sare și piper, după care tragem cratița de pe foc. Blendăm totul ca și un piure, apoi punem vasul deoparte pentru ca sosul de roșii Sun Food să se tempereze.
*Acum pregătim umplutura;
1.Desfacem conserva de porumb și o scurgem bine de zeamă. Punem porumbul deoparte.
2.Tăiem feliile de șuncă Praga și salamul Chorizo în fâșii foarte subțiri.
3.Cașcavalul îl dăm prin răzătoarea mare.
4 Ceapă verde o tăiem rondele fine.
5.Pregătim o tavă pentru cuptor și o tapetăm cu hârtie de copt.
*Asamblăm cornurile;
1.Când timpul de dospire a trecut, răsturnăm aluatul pe masa pudrată lejer cu făină și îl împărțim în 8 bucăți.
2.Modelăm fiecare bucată sub forma rotundă, (de bilă) și le mai lăsăm să stea liniștite cam 10 minute.
3.Luăm apoi fiecare biluță de aluat și o așezăm pe masa pudrată cu puțină făină.O întindem cu sucitoarea foarte subțire, încercând să îi dăm o formă alungită.
4 Punem peste foaia de aluat 1-2 linguri sos de roșii și îl întindem pe toată suprafața.
5.Așezăm apoi câteva fâșii de șuncă, fâșii de salam Chorizo, cașcaval ras, rondele de ceapă verde și porumb Sun Food.
6.Începem să rulăm ușor dintr-un capăt al aluatului până se formează un fel de croissant.
7.Așezăm fiecare corn în tava pregătită anterior.
8.Când am terminat de umplut și rulat toate cornurile, le ungem deasupra cu ketchup, presaram cașcaval ras, le acoperim cu un prosop și le mai lăsăm să stea la dospit cam 20 minute.
9.Pornim cuptorul la 180 grade.
10.Când cornurile sunt gata de dospit, dăm tava la cuptor pentru 20 de minute, sau până acestea sunt frumos rumenite.
11.Le servim calde sau reci, sunt absolut delicioase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu