duminică, 31 mai 2020

Mini placinte cu piersici Sun Food

Bine v-am găsit prieteni!
Am adus pentru voi o super delicioasă rețetă dulce cu piersici Sun Food. Este vorba despre mini plăcinte cu piersici Sun Food.
Se fac atât de repede și sunt atât de bune încât eu cred ca o porție nu vă este de ajuns.
Aștept impresii sa îmi spuneți cât de încântați sunteți de această rețetă . 
Găsiți conservele Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook. 
Enjoy!
Ingrediente:
-1 pachet aluat de tarte dulce (sau dacă doriți puteți să îl pregătiți pe acesta)
-1 conservă de piersici Sun Food
-2 linguri de mentă tocată
-1 linguriță esență de lămâie
-50  gr. miere
-zeama și coaja de la o lămâie
*Mai avem nevoie de:
-1 ou bătut ușor pentru uns plăcintele
-zahăr tos pentru pudrat plăcintele
-zahăr pudră opțional, pentru servire
*Dintr-un pachet de 400 gr. aluat de tarte, mi-au ieșit 12 mini plăcinte.

Mod de preparare:
1.Pornim cuptorul la 200 grade.
2.Tapetăm o tavă pentru cuptor cu hârtie de copt.
3.Desfacem conserva de piersici Sun Food și o scurgem bine de zeamă.
4.Piersicile le tăiem cubulețe mărunte și le punem într-o tigaie înaltă.
5.Peste piersici adăugăm zeama și coaja de lămâie, mierea, esența și menta.
6.Dăm tigaia la foc mediu și lăsăm să fiarbă ușor până gusturile se combină, cam 15 minute.
7.După acest timp, zeama de pe piersici a scăzut. Mai lăsăm să fiarbă la foc iute cam 2 minute amestecând constant pana piersicile au un aspect caramelizat, după care, tragem de pe foc și lăsăm totul să se tempereze.

8.Pudrăm masa cu puțină făină și întindem foaia de aluat de tartă.
9.Decupăm cu o formă rotundă discuri în număr par. Jumătate din ele le lăsăm simple, iar cealaltă jumătate o mai decupăm puțin la mijloc cu alta formă mică pentru decor.
Notă:În cazul în care aluatul se va înmuia puțin și are consistență mai moale, puteți să îl puneți la frigider, sau la congelator.
10.Pe partea de jos de aluat (cea simplă) punem câte o lingură generoasă de umplutură de piersici.
11.Marginea fiecărui cerc o pensulăm cu albuș de ou.
12.Așezăm deasupra al doilea cerc de aluat, (cel cu decorul) și presăm foarte bine marginile, eu m-am ajutat de o furculiță.

13.Așezăm plăcintuțele în tava pregătită anterior și o dăm la rece pentru vreo 10 minute.
14.După acest timp, le scoatem, le ungem cu oul bătut, presarăm zahăr tos deasupra și apoi punem tava în cuptorul încins.Coacem 10-15 minute, sau până sunt aurii.
15.Le scoatem și le lăsăm să se tempereze pe un grătar.
16.Pudrăm cu zahăr praf plăcintuțele și le servim simple, cu sosuri sau cu înghețată lângă.
Poftă mare! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu