joi, 30 aprilie 2020

Bulete crispy din piept de pui cu porumb Sun Food

Bine v-am găsit dragi prieteni!
Au trecut asa de repede ai Sărbătorile Pascale, încât nici nu îmi vine să cred. Sătui oarecum de meniul de Paște, într-o zi am zis să pregătesc ceva mai altfel. Aveam rămas niște piept de pui în congelator, am zărit și o pungă de Cipsuri în dulap, asa că, pe loc m-am și gândit că i-ar sta bine alaturi de niște porumb Sun Food. Au ieșit in final niște biluțe super apetisante pe care cel mic al meu le-a botezat bulete, și exact asa le-a și rămas denumirea.
Super gustoase aceste bulete, dar mâncate în stare caldă. Dacă stau, sau se răcesc, isi pierd din farmec.
Se fac foarte repede, deci nu vă necăjiți că pierderi mult timp prin bucătărie.
Înainte de a vă apuca de treabă, comandați-vă conservele necesare de pe site-ul www.sunfood.ro sau de pe pagina lor de facebook.
Enjoy!


Ingrediente:
*Bulete:
-1 kg. piept de pui dezosat
-3 căței de usturoi zdrobiți
-1 legătură de pătrunjel verde
-1 legătură de ceapă verde
-3 fire de usturoi verde
-3 ouă
-150 gr. pesmet
-sare și piper
*Topping:
1 pungă de cipsuri cu sare și smântână
-1 legătură de pătrunjel
-2 linguri de pesmet
-50 gr. unt topit

Mod de preparare:
*Pentru început;
1.Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
2.Tapetăm cu hârtie de copt o tavă mare pentru cuptor.
3.Desfacem conserva Sun Food și o scurgem bine de zeamă. Porumbul îl punem deoparte.
4.Tăiem pieptul de pui în cubulețe foarte mărunte.
5.Tăiem ceapa și usturoiul verde în rondele subțiri.
6.Pătrunjelul îl tocăm mărunt.
7.Usturoiul îl curățăm și îl dăm prin răzătoarea mică.

*Pregătim topping-ul:
1.Cipsurile le zdrobim bine cu ciocanul de șnițele până ne rezultă bucăți mărunte.
2.Le punem într-un castron și le amestecăm bine cu cele 2 linguri de pesmet și cu verdeață tocată mărunt.
3.Dăm castronul deoparte.

*Pregătim buletele;
1.Punem într-un castron cubulețele de piept de pui, porumbul Sun Food, ouăle, ceapa, usturoiul verde, pătrunjelul, usturoiul pisat, sare, piper după gust și începem să amestecăm foarte bine toate ingredientele cu o lingură de lemn.
2.Adăugăm pe rând câte puțin pesmet și frământăm în continuare, de această data cu mâna. Când am terminat de încorporat tot pesmetul, amestecul trebuie să fie de o densitate potrivită nici prea tare, nici prea moale.

3.Formăm biluțe potrivite și le tăvălim prin amestecul de cipsuri.
4.Așezăm biluțele în tava pregătită anterior. Deasupra le stropim cu untul topit.
5.Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, sau până când biletele sunt frumos aurite.
6.Le servim, imediat, calde, cu pătrunjel presărat deauspra și cu sosuri diverse, dacă se dorește.
Poftă mare vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu