marți, 14 aprilie 2020

Prajitura cu crema de piersici Sun Food

Dragi prieteni, azi vă aduc o prăjitură ușoară cu blat umed, cremă pufoasă de unt cu o mulțime de bucăți generoase de piersici, cu o foaie de bezea fină cu nucă și cu un pic de ciocolată deasupra.Sună grozav, nu-i așa? 
Această prăjitură minunată este potrivită pentru orice ocazie, de sărbători, cum ar fi cele de Paște care tocmai sosesc, dar și dacă vă este poftă de ceva dulce în fiecare zi. 
Ingredientele sunt la îndemâna oricui, rețeta nu cere prea multă pricepere, iar gustul compensează cu siguranță timpul petrecut la prepararea ei.
Puteți diversifica rețeta și în loc de nucă să folosiți nucă de cocos, iar în loc de piersici Sun Food puteți folosi ananas Sun Food. 
Recomand cu încredere acest super desert! 
Găsiți piersicile, sau ananasul Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro, sau pagina lor de Facebook. 
Sărbători frumoase tuturor! 
Enjoy! 


Ingrediente: 
*Blatul simplu:
-4 ouă
-puțină sare
-100 gr. zahăr
-120 gr. făină
*Sirop:
-150 ml. lapte
-1 linguriță esență de lămâie
-1 linguriță zahăr pudră
*Blatul cu nucă:
-5 albușuri
-puțină sare
-200 gr. zahăr
-180 gr. nucă măcinată
-2 lingurițe amidon
*Crema cu piersici:
-1 conservă de piersici Sun Food
-500 ml apă
-3 linguri de zahăr
-100 ml. lapte
-4 gălbenușuri
-2 plicuri budincă de vanilie
-300 gr. unt moale
*Glazura de ciocolată:
-200 gr. ciocolată cu lapte
-1 lingură frișcă lichidă
-30 gr. nucă măcinată
*Decor:
-50 gr. ciocolată neagră
-1 lingură de lapte
-10 gr. unt

Mod de preparare:
*Pentru început... 
1.Pregătim o tavă cu dimensiunea aprox. 40 × 30 cm. pe care o tapetăm cu hârtie de copt.
2.Pornim cuptorul la 180 grade și îl lăsăm să se încălzească.
Notă:Înainte de a ne apuca de treabă, vreau să vă recomand ca toate ingredientele pentru blat, în special ouăle, să fie la temperatura camerei.

*Pregătim blatul simplu de pandișpan;
1.Separăm ouăle. Albușurile le punem în vasul curat al unui mixer, iar gălbenușurile într-un castron mic.
2.Începem să batem albușurile cu puțină sare la viteză mică. Când spuma e formată, mărim viteza și continuăm mixarea până albușurile sunt tari. 3.Adăugăm treptat câte o lingură de zahăr mixând de fiecare dată până când aceasta este complet dizolvat.
4.După ce am terminat de adăugat tot zahărul, punem gălbenușurile, unul după altul și continuăm mixarea la viteză medie.
5.Oprim mixerul și adăugăm acum făina cernută.O încorporăm bine ajutându-ne de un tel, cu mișcări ușoare de jos în sus.

6.Când am terminat, răsturnăm compoziția în tava pregătită anterior și nivelăm totul bine cu o spatulă.
7.Dăm tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute, sau până când blatul devine auriu și trece testul scobitorii.
8.Când este gata, scoatem blatul din tavă și îl lăsăm să se răcească.

*Pregătim blatul cu nucă;(Si la acest fel de blat vă recomand ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.)
1.Punem albușurile în vasul curat al unui mixer.Începem să le batem la viteză mică cu puțină sare, apoi mărim viteza și le batem până spuma este tare și fermă, să nu curgă din vas.
2.Adăugăm treptat, lingură cu lingură zahărul la albușuri, mixând de fiecare dată bine până când zahărul este complet dizolvat.
3.După ce am adăugat tot zahărul, punem nuca măcinată și amidonul. Omogenizăm totul cu o sătulă, cu mișcări ușoare, de jos în sus.

4.Răsturnăm compoziția în tava in care am pregătit blatul simplu și pe care am tapetat-o din nou cu hârtie de copt.
5.Nivelăm ușor cu o spatulă, apoi dăm tava la cuptor, la 160 grade, pentru aproximativ 35 de minute.
6.Când blatul este frumos aurit și trece testul scobitorii, scoatem tava din cuptor și o lăsăm să se răcească cu blatul înăuntru. Abia după ce blatul s-a răcit, îi dezlipim marginile și îl scoatem din tavă .

*Pregătim crema cu piersici: 
1.Desfacem conserva de piersici Sun Food și o scurgem de zeamă. După scurgere, ar trebui să ne rezulte aproximativ 300-350 gr. sirop de piersici(puțin peste un pahar cu o capacitate de 250 ml. ).
2.Punem siropul într-o oală, turnăm cei 500 ml. de apă și zahărul.
3.Separat punem într-un castron budinca, gălbenușurile, laptele și le amestecăm bine cu un tel.
4.Când siropul fierbe, turnăm amestecul în oală și amestecăm energic până începe să se îngroașe.Lăsăm să fiarbă totul la foc mic cam 10 minute, amestecând constant să nu se afume.
5.Tragem deoparte și lăsăm budinca obținută să se răcească. În final va avea un aspect mai subțire decât cea obișnuită, dar nu vă necăjiți, așa trebuie să arate.

6.Cât timp budinca se răcește, tăiem piersicile Sun Food cuburi mărunte.

7.Untul îl punem în vasul unui mixer și îl spumăm bine. Adăugăm treptat zahărul și continuăm mixarea la viteză mare până acesta devin pufos, se albește și este aerat.

8.Reducem viteza mixerului la minim și adăugăm cu o lingură budinca.Mixăm ușor până am încorporat toată budinca și crema este omogenă.
9.Oprim mixerul, adăugăm piersicile și amestecăm ușor cu o spatulă.

*Când crema este gata, ne pregătim de asamblarea prăjiturii;
1.Tapetăm cu hârtie de copt tava în care am copt blaturile.
2.Pregătim siropul amestecând toate ingredientele până se topește zahărul .
3.Așezăm în tavă, peste hârtia de copt, blatul simplu de pandișpan.
4.Pensulăm siropul pe toată suprafața blatului.
5.Întindem apoi crema de piersici și o nivelăm bine.
6.Așezăm și foaia de blat cu nucă și presăm ușor toată prăjitură cu mâinile.

*Pregătim glazura de ciocolată;
1.Punem ciocolata cu frisca la topit pe baie de abur până se topește complet.
2.Când este fluidă și mătăsoasă, adăugăm nuca măcinată și o încorporăm în compoziție.
3.O punem deoparte puțin la loc cald.
*Pregătim ciocolata pentru decor;
1.Încălzim într-o craticioară laptele și untul până untul dizolvă.
2.Tragem de pe foc și adaugăm ciocolata ruptă în bucățele mici.
3.Amestecăm bine până obținem o glazură lucioasă, uniformă, fără bucăți de ciocolată.

*Decorăm prăjitura;
1.Turnăm glazura de ciocolată deasupra prăjiturii și o întindem uniform peste tot, nivelând ușor cu o spatulă subțire.
2.Punem glazura într-un poș cu vârf foarte subțire, sau într-o pungă tăiată foarte puțin la un capăt și decorăm cu linii fine prăjitura.
3.Cand am terminat de glazurat și decorat prăjitura, dăm tava la rece pentru cel puțin 2 ore. Dacă apucă să stea și vreo 2 zile la frigider, va fi și mai gustoasă.
Atât a fost, poftă mare vă doresc! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu