luni, 25 martie 2019

Chiftelute din cus cus, quinoa si bere cu ghimbir Sano Vita

Gustarea perfectă și rapidă cu ingrediente naturale de la Sano Vita: cuş cuş, quinoa albă, sare roz de Himalaya și bere cu ghimbir.
Ușor de pregătit și foarte sănătoase, aceste chifteluțe se servesc alături de sosuri diverse, salate si neapărat o bere rece 😊.
Și nu uitați că,
puteți comanda de pe site-ul www.sanovita.ro și beneficiați de o reducere de 15 % de fiecare dată la orice comandă folosind codul 'angelsfood'.
Enjoy!

Ingrediente:
-100 gr. Cuş cuş Sano Vita
-100 gr. Quinoa albă Sano Vita
-1/2 sticlă de bere cu ghimbir Sano Vita
-zeama de la o jumătate de lămâie
-2 ouă
-1 legătură pătrunjel, sau coriandru
-3-4 frunzulițe frunzulițe de salvie
-câteva fire de usturoi verde
-1 ceapă albă
-1 cățel de usturoi
-1 linguriță boia afumată
-1 linguriță chimion măcinat
-2-3 linguri făină
-puțină sare roz de Himalaya Sano Vita
-piper proaspăt măcinat
 -ulei pentru prăjit

Mod de preparare:
*Pentru început gătim quinoa.Procedăm așa:
1.Punem într-o strecurătoare deasă quinoa și o limpezim bine cu apă.

2.Apoi, într-o craticioară punem 250 ml. de apă și cele 100 gr. de quinoa.
3.Dăm craticioara la foc iute până începe apa să fiarbă, după aceea, reducem focul și o lăsăm să fiarbă acoperit, la foc mic, până scade tot lichidul. La mine a durat cam 15 minute.
4.După acest timp, tragem craticioara de pe foc, o mai lăsăm 5 minute așa acoperită, apoi luăm capacul și o lăsăm să se răcească complet.

*Pregătim cuş cuş-ul;
1.Punem cuş cuş-ul Sano Vita într-un castron și îl pudrăm cu puțină sare.
2.Încălzim într-un vas berea Sano Vita cu ghimbir și o turnăm peste cuş cuş.
3.Amestecăm cu o lingură de lemn, după care, lăsăm cuş cuş-ul să stea până acesta se umflă și nu mai are lichid deloc.
4.Ceapa o curățăm și o tăiem cubulețe mărunte.
5.Usturoiul îl curățăm și îl dăm prin răzătoarea mică.
6.Pătrunjelul, sau coriandrul, salvia si firele de usturoi le tocăm mărunt.

* Pregătim chifteluțele;
1.Punem cuş cuş-ul, quinoa albă, ceapa,  usturoiul, pătrunjelul, salvia, usturoiul verde, ouăle, făina, condimentele, inclusiv sare roz de Himalaya Sano Vita după gust și începem să frământăm bine cu mâna.

2.Când compoziția începe să se lege și să devină omogenă, dar ușor lipicioasă, modelăm biluțe pe care le aplatizăm ușor cu mâna.Procedăm în acest fel  cu toată compoziția.
3.Turnăm într-o tigaie ulei, o dăm la încins și punem chifteluțele la prăjit.
4.Le lăsăm cam 3 minute pe o parte, sau până sunt aurii, după care, le întorcem pe cealaltă parte.
5.Când sunt frumos rumenite le scoatem pe un șervet de bucătărie.
6.Le servim calde, sau reci, alături de salată,diferite sosuri și o bere cu ghimbir rece de la Sano Vita.
Poftă bună vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...