Imi amintesc cu drag de copilarie si de toate bunatatile pe care le facea bunica mea cand mergeam in vacante.
Una dintre amintirile cele mai dulci si care imi aduce un zambet larg, este placinta cu piersici si mere cu care ma astepta mereu bunica mea draga.Era facuta dintr-un aluat sfarmicios plin cu piersici delicioase din spatele gradinii si cu mere mici, dulci si rosii ca focul din marul de langa fantana, apoi asezata in farfurii de tabla smaltuite, dat la foc iute de soba.
De-a lungul vacantei ne pregatea aceasta placinta de mai multe ori.Cel mai mult imi placea cand ne lasa sa ne jucam cu aluatul si faceam desupra placintei tot de felul de impletituri, care mai de care mai dragute.
Cat de bine miroasea a scortisoara si ce mireasma era in casa...parca si acum o simt povestindu-va voua .
Mi-e tare dor de placinta bunicii, de aceea, azi am pregatit pentru voi varianta mai moderna cu piersici de la Sun Food.
Aceeasi mireasma si aroma a invadat bucataria mea azi.
Ser sa va fi facut pofta si voua si sa incercati aceasta minunata placinta.
Nu uitati sa faceti o vizita pe site-ul www.sunfood.ro pentru a lua piersici, sau sa dati o raita pe pagina lor de facebook.
Enjoy!
Aluat:
-1/2 kg. faina
-200 gr. unsoare, sau unt
-1 lingurita amoniac
-100 gr. zahar
-1 ou
-smantana cat cuprinde
Umplutura:
-1 conserva de piersici Sun Food
-1.5 kg. mere
-1 lingurita generoasa de scortisoara
-300 gr. zahar
-coaja de la o jumatate de lamaie
-zeama de la o lamaie
Mai avem nevoie de:
-zahar praf pentru pudrat
-1 ou pentru uns placintele
-farfurii de tabla smaltuita (3-4 bucati)
Pentru servire:
-branza de vaci cu smantana
Mod de preparare:
*Aluat:
1.Punem intr-un castron toate ingredientele, cu exceptia smantanii.
2.Incepem sa le framantam usor cu mana si sa adaugam treptat cate o lingura de smantana.Continuam sa adaugam smantana pana aluatul incepe sa isi formeze o consistenta ferma, dar in acelasi timp moale si usor elastica.
3.Cand aluatul are aceste caracteristici, il impartim in 6-8 bucati pe care le invelim intr-o folie si le punem la rece pana pregatim umplutura.
*Umplutura:
1.Merele curatate de coaja si cotor le taiem pe lung in felii potrivit de groase.
2.Pe masura ce le taiem, le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.Cand le-am terminat pe toate, punem zaharul, coaja de lamaie si le lasam sa stea putin, apoi le amestecam cu scortisoara.
3.Le punem intr-o cratita la calit la foc mic si amestecand din cand in cand in cratita, calim merele cam 5 minute.
4.Intre timp desfacem conserva de piersici Sun Food si o scurgem bine de sirop.
5.Piersicile le taiem pe lung in felii potrivit de groase si le adaugam la mere.
6.Calim totul inca vreo 5-8 minute la foc iute, apoi luam de pe foc si le lasam sa se tempereze.
*Asamblare:
1..Scoatem bucatile de aluat de la rece.
2..Pe masa pudrata usor cu faina intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat intr-o foaie potrivit de groasa si care sa fie putin mai mare fata de dimensiunea farfuriei in care o vom pune, mai exact sa poate acoperii si marginile laterale.
3.Pudram o farfurie smaltuita cu putina faina pe fund, luam foaia de aluat si o asezam in farfurie.Potrivim si presam usor cu mana aluatul pe margini, in asa fel incat totul sa fie perfect asezat si nivelat.
4.Punem umplutura de piersici si mere si o intindem usor peste toata suprafata.
5.Intindem o alta foaie de aluat si o asezam peste umplutura.Sigilam marginili bine presand usor cu o furculita.
6.Dupa ce am terminat de asamblat toate farfuriile cu placinte, le ungem deasupra cu ou batut si le dam la cuptor, la foc mediu pentru 30-35 de minute, sau pana placintele capata o culoare rumen aurie.
14.Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se raceasca.
15.Servim placintele pudrate cu zahar praf deasupra si cine doreste cu branza de vaci amestecata cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu