sâmbătă, 15 aprilie 2017

Biscuiti cu cimbru umpluti cu crema de naut

O gustare rapida și aromată:"biscuiti cu cimbru umpluți cu crema de năut".
Putem clasa acești biscuiti foarte deliciosi la categoria finger-food deoarece cu siguranță se potrivesc perfect pe platourile noastre de Paște, sau pentru orice alte ocazii.
În pregătirea biscuitilor lor au venit în ajutor cu conserva de năut, prietenii mei de la Sun Food.
Va invit cu drag sa faceți o vizita pe site-ul www.sunfood.ro , dar și pe pagina lor de Facebook unde găsiți toata gama de conserve. 
Paște fericit tuturor și pofta mare la bucate!
Ingrediente:
Biscuti cu cimbru;
-250 gr. făină
-140 gr. unt
-1 lingura cimbru uscat
-1 gălbenuș de ou
-1/2 plic de drojdie uscata
-putina sare si piper
-2-3 linguri ulei de masline
Crema de năut:
-1 conservă de năut Sun Food
-1 ceapa mică
-1 cățel de usturoi
-50 gr. brânză feta
-puțin piper
-1 lingura de smântână
Topping:
-albusul de la ou
-frunzulite de cimbru

Mod de preparare:
*Pregatim biscutii cu cimbru:
1.Pentru început curățăm ceapa și o tocam mărunt.O călim în puțin ulei de masline pana este aurie.
2.Cernem faina cu drojdia și sarea.
3.Untul îl punem intr-un castron și îl amestecam cu gălbenușul.
4.Adăugăm apoi amestecul de făină la cel de unt și frământam ușor pentru puțin timp.
Nota:Incercam sa nu frământam aluatul foarte mult, doar pana începe sa se lege.

5.Înfoliem aluatul în folie alimentara și îl dam la rece pentru cel putin 30 de minute.

6.După acest timp, scoatem aluatul și îl întindem pe masă pudrată cu făină într-o foaie groasa cam de 0.5 cm.
7.Decupam rondele micuțe cu un pahar.
8.Le așezăm pe o tavă căptușită cu hârtie de copt, le pensulam cu albusul de ou usor batut și presăram deasupra frunzulite de cimbru.

9.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 15-20 15-20 minute, sau pana biscuitii sunt frumos auriți.
10.Îi luam din tava și îi asezam pe un grill la răcit.

*Intre timp pregătim crema de năut:
1.Desfacem și scurgem de zeama conserva de năut Sun Food.
2.Punem năutul intr-un robot de bucătărie, adăugăm ceapa, usturoiul, piperul, smântâna și mărunțim totul foarte bine pana compoziția este omogenă și fină.

*Asamblam biscuitii;
1.Ungem câte un biscuite cu crema de năut si apoi lipim deasupra altul...asemeni unui fursec.
2.Decoram biscuitii cu crenguțe de cimbru.
Pofta buna și aromată va doresc! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...