miercuri, 27 aprilie 2016

Cotlete de miel cu linte rosie si salata de verdeturi, pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Cotlete de miel, o delicatesa de care nu avem parte in fiecare zi.
Eu zic sa ne delectam cu aceasta carne in perioada asta si sa o servim sub orice forma.
Si ca sa diversificam cat mai mult, eu zic că pentru obținere unei fripturi bune este necesar un timp de preparare mai degrabă scurt, carnea de miel fiind preferata "in sânge".
Tocmai de aceea avem nevoie de un ajutor pretios, si anume caserola pentru marinare rapida si de aparatul pentru vidat Food Saver.
Aceste cotlete au capatat o aroma incredibila intr-un timp foarte scurt datorita acestor minunate ajutoare.
Enjoy!

Ingrediente:
-6 cotlete de miel
Marinata pentru carnea de miel:
-5 catei de usturoi
-2 linguri de vin alb
-1 plic de rosii uscate
-1/4 lingurita ardei chilli
-5-6 linguri ulei de masline
-sare si piper
Pentru linte:
-300 gr. linte rosie decorticata
-1 legatura ceapa verde
-1 cana supa de legume
-1 catel de usturoi ras
-sare si piper
-ulei de masline
Salata:
-1 punga de amestec de salata
-2 bucati de lime
-sare si piper proaspat macinat
-ulei de masline
Decor:
-frunzulite de creson

Mod de preparare:
*Pentru inceput...
Curatam usturoiul si il taiem rondele fine.

*Pregatim marinata pentru carnea de miel:
1.Punem intr-un castron toate ingredientele pentru marinata si le amestecam bine cu o lingura.
2.Asezam in castron cotletele de miel si le ungem peste tot cu acest amestec.
3.Cand cotletele sunt bine ''imbracate'' in sos, le asezam in caserola pentru marinare rapida.
4.Punem capacul caserolei si o vidam cu ajutorul aparatului Food Saver. In doar cateva minute carnea va fi marinata, fara a mai fi necesar sa o lasam in marainada pana a doua zi.
5.Dam caserola rece pentru o ora.

*Dupa acest timp incepem sa pregatim lintea;
1.Punem intr-o cratita ceapa verde taiata rondele fine si o parlim usor.
2.Adaugam apoi usturoiul si dupa 1 minut punem lintea, sare, piper, supa de legume.
3.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc lejer pana aceasta este patrunsa.

*Intre timp pregatim salata si punem cotletele la prajit.
1.Punem salata intr-un castron, adaugam uleiul de masline, sare, piper si zeama de lime.
2.Amestecam lejer pana totul este bine asezonat.
3.Intr-o tava grill punem chiar foarte putin ulei de masline.
4.Adaugam cotletele in grillul fierbinte si le prajim frumos pe ambele parti.

5.Cand lintea, salata si cotletele sut gata, le asezam pe un platou, salata intr-un castron dragut si lintea intr-o tigaie.
6.Servim totul fierbinte  decorat cu frunzulite de creson si lime.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...